Deelgemeente Charlois Rotterdam

Start 2e bouwfase Sportpaleis Ahoy

Het Sportpaleis van Ahoy ondergaat een grootschalige modernisering. Bezoekers van Ahoy hebben er tot nog toe weinig van gemerkt, op de bouwketen naast het gebouw na. Afgelopen weekend was het laatste evenement; nu gaan 400 bouwvakkers beginnen aan de bouwwerkzaamheden binnenin de arena. Het Sportpaleis is tot en met september gesloten, maar zal haar deuren tijdelijk openen voor North Sea Jazz.

Vanaf half april worden de nieuwe dakspanten van het Sportpaleis van Ahoy op het bestaande dak geplaatst. Dat belooft een spektakel te worden (Foto: Ahoy) Achter de schermen is sinds oktober volop gewerkt; inmiddels zijn de funderingen verzwaard met extra heipalen en wordt een uitbouw gerealiseerd aan de oostzijde van het Sportpaleis (artiesteningang).

Nieuw dak

Er komt een nieuw dak dat qua hoogte en draagvermogen voldoet aan de eisen van internationale popartiesten en (sport)evenementen. Op het parkeerterrein van Ahoy worden in totaal veertien spanten opgebouwd. De eerste hijsactiviteiten staan gepland in de week van 19 april. Dit wordt een spektakel omdat het zware dak door een enorme hijskraan op het bestaande dak wordt geplaatst. Na North Sea Jazz in juli wordt het oude dak onder het nieuwe dak weggesloopt.

Planning

De werkzaamheden duren tot en met september 2010. In deze periode zijn de Beurs- & Evenementenhallen en het Congres- & Vergadercentrum gewoon in gebruik. De eerste evenementen in het Sportpaleis zijn de Nationale Taptoe (29 september 3 oktober) en het WK Turnen (17 24 oktober). In het Sportpaleis wordt een tijdelijke tussenwand geplaatst waarachter de extra tribune wordt gebouwd. De officiële opening is op 21 januari 2011. Dan wordt ook het 40-jarig jubileum van de evenementenaccommodatie gevierd.