Gemeente Duiven


Subsidieregeling Vertrouwd Wonen


----------
Vanaf 1 januari 2010 kunt u gebruik maken van de subsidieregeling Vertrouwd Wonen voor eengezinswoningen. Deze subsidie is een tegemoetkoming in de kosten die u maakt voor bepaalde aanpassingen die uw eengezinswoning beter geschikt maken om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.

De subsidieregeling is bedoeld voor huiseigenaren in de leeftijdscategorie van 55 jaar en ouder. De voorwaarden en de lijst met subsidiabele aanpassingen zijn te vinden op www.vertouwdwonen.net en zijn ook verkrijgbaar via het Loket WWZ Duiven - Westervoort.

Aanvraagperiode 2010
Subsidieaanvragen kunt u indienen tot en met 31 december 2010. De woningverbeteringen moeten binnen twaalf maanden na subsidieverlening uitgevoerd zijn. U kunt kiezen om de werkzaamheden zelf uit te voeren of deze door een bedrijf uit te laten voeren. De adviseur Vertrouwd Wonen speelt een belangrijke rol bij de subsidiëring. Aanvragen kan schriftelijk via het Subsidieaanvraagformulier. Als het werk klaar is vult u het Gereedmeldingsformulier in. Met dit formulier vraagt u om de subsidie vast te stellen en het bedrag binnen vier weken over te maken op uw bankrekening. U stuurt de originele factuur òf de originele kassabon(nen) mee. De formulieren zijn verkrijgbaar via het Loket WWZ en zijn te downloaden via www.vertrouwdwonen.net.

Ook voor huurders van Vivare!
Bent u huurder van Vivare? Vanaf 1 januari 2010 kunt u gebruikmaken van de regeling financiële bijdrage Vertrouwd Wonen van Vivare. Deze bijdrage is een vergoeding in de kosten die u maakt om uw huurwoning geschikter te maken om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. De voorwaarden van Vivare zijn vrijwel gelijk aan de bovenstaande gemeentelijke subsidievoorwaarden. Wilt u meer informatie over de financiële bijdrage van Vivare en de uitvoering van de werkzaamheden, neemt u dan contact op met Vivare vestiging Duiven, afdeling Klantenservice en Verhuur, telefoonnummer (0316) 25 14 01 of stuur een mail naar duiven@vivare.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Subsidieregeling Vertrouwd Wonen óf voor het aanvragen van een huisbezoek door een adviseur Vertrouwd Wonen kunt u contact opnemen met het Loket WWZ Duiven - Westervoort, telefoonnummer 0900 - 279 1111. Ook kunt u de website www.vertrouwdwonen.net bezoeken. Daar kunt u (subsidie)formulieren downloaden, maar u kunt ook de Huistest doen. U krijgt vervolgens een persoonlijk woningadvies.