Waterschap Aa en Maas

waterberging Groene Peelvallei

Reageren op ontwerp-inrichtingsplan waterberging Groene Peelvallei

In het kader van de Reconstructie moet het gebied `Dierdonk' ingericht worden als water-bergingsgebied. Het gebied bestaat uit de Bakelse Beemden aan de noordzijde van de Bakelse brug en de Groene Peelvallei aan de zuidzijde van de Bakelse brug.

Het doel van de waterberging is het tegengaan van wateroverlast in de nabij gelegen woonwijken van Helmond door het bovenstrooms vasthouden van water afkomstig van de Oude Aa en de Kaweise Loop. Maar ook voorkomen of verkleinen we hiermee wateroverlast in Veghel en `s-Hertogenbosch.

Het ontwerp-inrichtingsplan voor dit waterbergingsgebied ligt vanaf 8 maart ter inzage. Reageren kan tot 19 april 2010. Daarnaast organiseert het waterschap op 16 maart een inloopmiddag over het project waterberging Groene Peelvallei. Deze middag duurt van 13.30 tot 16.30 uur en vindt plaats op het districtkantoor Boven Aa, Piet Mondriaanstraat 11 in Deurne.
Het doel ervan is belanghebbenden in de gelegenheid stellen om kennis te nemen van het plan. Ook is er de gelegenheid om vragen te stellen over de inrichting van het waterbergingsgebied.

bakelse aa