Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 03-03-2010

Eenzijdig ongeval door opvriezend wegdek

VALTHERMOND Dinsdagmorgen heeft er op de Drentse Mondenweg een ongeval plaats gevonden. Een 35-jarige automobilist uit Valthermond reed over de Drentse Mondenweg in de richting van Eerste Exloërmond. Mogelijk door bevriezing op het wegdek raakte de auto in de slip en sloeg tweemaal over de kop. De auto kwam rechts naast de weg tot stilstand. De man is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Refaja Ziekenhuis te Stadskanaal. (2010012565)

Bromfietser ziet fietser over het hoofd

HOOGEVEEN Dinsdagmorgen zijn op de Wolfsbosstraat een fietser en bromfietser met elkaar in botsing gekomen. Een 12-jarige jongen uit Hoogeveen fietste aan de rechterzijde van het fietspad langs de Wolfsbosstraat. Ter hoogte van het Wolfsbolcollege wilde hij linksaf slaan en de Wolfsbosstraat oversteken. Bij het oversteken botste een 16-jarige bromfietser uit Hoogeveen, welke van achteren aan kwam rijden, tegen de fietser. Beiden zijn met lichte verwondingen overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis. (2010012601)

Automobiliste gewond door opvriezend wegdek

DONDEREN Dinsdagmorgen is een 38-jarige automobiliste licht gewond geraakt. De vrouw reed over de Norgerweg in de richting van Donderen toen zij met haar auto in de slip raakte door het opvriezend wegdek. Zij verloor de macht over het stuur en raakte in de naastgelegen sloot waarna haar auto weer de weg op schoot en tot stilstand kwam. De vrouw is met onbekend letsel naar het Wilhelmina Ziekenhuis gebracht. (2010012661)

Hennepkwekerij aangetroffen

ASSEN De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Eiberstraat. Er circa 80 planten in beslag genomen. De eigenaar van de kwekerij was op het moment van binnentreden niet aanwezig. De 57-jarige verdachte uit Assen kwam zich later op het politiebureau melden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010012670)

Winkeldievegge aangehouden

MEPPEL Dinsdagmiddag is een 14-jarig meisje uit Meppel aangehouden. Het meisje had een pakje sigaretten meegenomen uit een winkel aan de Kleine Oever. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde de politie. Het meisje is aangehouden. Zij gaat een Halt-traject in. (2010012708)

Scootmobiel ziet fietser over het hoofd

KLAZIENAVEEN Dinsdagmorgen is een 81-jarige fietser uit Klazienaveen aangereden door een 35-jarige man uit Klazienaveen op zijn scootmobiel. De bestuurder van de scootmobiel kwam vanaf de Langestraat en wilde rechtsaf slaan in de richting van het Echtenskanaal. De man verklaarde dat hij door de laagstaande zon de fietser, welke van links kwam, over het hoofd zag en tegen hem botste. De fietser is met letsel aan zijn been en oog overgebracht naar het Scheperziekenhuis te Emmen. (2010012623)

Aanhouding voor afsteken vuurwerk

MEPPEL Dinsdagmiddag is een 16-jarige jongen uit Meppel aangehouden. De jongen had vuurwerk afgestoken in een winkelcentrum aan de Rembrandtlaan. Getuigen alarmeerden de politie. De jongen is aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010012722)

Beschonken bestuurder aangehouden

ASSEN Dinsdagavond kreeg de politie verschillende meldingen dat er op de Mahatma Gandiweg een automobilist reed welke behoorlijk onder invloed van alcohol leek te zijn. Ter plaatse troffen agenten de 67-jarige man uit Oosterhesselen aan in zijn auto welke met draaiende motor stilstond op de hoek van de Alexander Dubcekweg en de Hermelijnslag. De man bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn, maar weigerde elke medewerking aan een ademanalyse. De man is hierop aangehouden, zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010012745)

Automobilist bekneld door eenzijdig ongeval

ZEIJERVEEN Dinsdagavond is een 20-jarige automobiliste uit Assen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De vrouw reed over de Koelenweg doen zij door nog onbekende reden de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste. De vrouw heeft enige tijd bekneld gezeten in haar voertuig. De brandweer heeft haar uit het voertuig bevrijd. Zij is ter controle overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis te Assen. (2010012762)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.