Gemeente Enschede

Verhuizing ArtEZ kunstacademie naar Roombeek bekrachtigd

Wethouder Bleker en voorzitter Hillenius tekenen overeenkomst

Met een handtekening en een ferme handdruk bekrachtigen de Enschedese wethouder Roelof Bleker en Willem Hillenius, voorzitter van het College van Bestuur van ArtEZ, de verkoop van het Tetem II-gebouw aan de kunsthogeschool ArtEZ. Uiterlijk eind 2012 verhuist ArtEZ Academie voor beeldende kunst en vormgeving (voorheen AKI) van het UT-terrein naar haar nieuwe onderkomen in Roombeek aan de Cultuurmijl.

In oktober 2009 ging de gemeenteraad van Enschede akkoord met de verkoop van Tetem II aan ArtEZ. De kunstacademie van ArtEZ in Enschede krijgt daarmee in Roombeek een nieuwe stek. Tetem II moet een duurzame vrijplaats worden voor kunst, design en media, die zowel door haar activiteiten als door haar uitstraling opvalt in Roombeek, Enschede en de rest van de wereld.
Hiermee is Roombeek een belangrijke inwoner rijker. De komst van de kunststudenten sluit heel goed aan bij het culturele profiel van Roombeek en versterkt zo de culturele én creatieve functie en uitstraling van de wijk. Daarnaast krijgt het gebouw Tetem II een nieuwe waardevolle invulling waardoor het als waardevol historisch erfgoed behouden blijft voor Roombeek en de stad. ArtEZ, gemeente Enschede en Provincie Overijssel hebben daarnaast samen de intentie uitgesproken om van het nieuwe ArtEZ-gebouw een icoon van duurzaamheid te maken.

Roelof_Bleker_feliciteert_Ina_Klaassen_met_de_koop.JPG

Roelof Bleker feliciteert Ina Klaassen met de koop

Geplaatst: 03 maart 2010.

3 maart 2010