Gemeente Gilze en Rijen

De Twern start met promotieteam voor jongeren

Het jongerenwerk van De Twern gaat beginnen met een promotieteam voor jongeren. Dit team is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 23 jaar. Het zal wekelijks bij elkaar komen in jongerencentrum A16. Naast fysieke training wordt hier gewerkt aan individuele werkdoelen zoals het maken van een CV of het zoeken naar geschikte vacatures. Jongeren voor wie het promotieteam bedoeld is, hebben moeite met het vinden van een baan, een stageplek of een passende opleiding. Jongeren hebben vaak een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. In tijden van economische crisis zien we dat ze met een tijdelijk of oproepcontract als eerste op straat staan. De werkdoelen die het promotieteam wil realiseren zullen door de leden zelf worden vastgesteld. Het zal gaan om doelen op korte termijn, die dicht bij hun leefwereld liggen.

De rol van het jongerenwerk
Het jongerenwerk gaat jongeren benaderen die (nog) niet in beeld zijn bij bestaande voorzieningen en organisaties. Het jongerenwerk moet de brug zijn tussen deze jongeren en die voorzieningen en organisaties. Het project zal gaan samenwerken met sociale zaken, jongerenloket Blink of de schuldhulpverlening van het maatschappelijk werk. Deze worden uitgenodigd om in het jongerencentrum voorlichting en informatie te komen geven.

Het Team
Ben je promotieteamlid, dan ben je lid van een team wat bestaat uit minimaal 6 en maximaal 15 jongeren. De jongeren zetten zich in om aan hun individuele leerdoelen te werken en om maatschappelijk betrokken te zijn, door als lid van het promotieteam activiteiten uit te voeren. Een van de activiteiten die het team wil gaan realiseren is het oprichten van een event support groep. Deze groep gaat grote evenementen in de gemeente ondersteunen.

Voor meer informatie over het promotieteam;
Jongerenwerk Rijen, Jeroen van Baardewijk tel. 0161 223344 Of mail jeroenvanbaardewijk@regio.twern.nl

Datum bericht: 3 maart 2010