Politie Groningen

Woensdag 3 maart 2010

Provincie Groningen, 03-03-2010

Laagstaande zon leidt tot aanrijding

MUNTENDAM Op de Nieuweweg in Muntendam is dinsdagochtend een 31-jarige fietser uit Veendam gewond geraakt. De man had geen voorrang gekregen van een 54-jarige automobilist uit Hoogezand. Bovendien had de automobilist de binnenbocht genomen. Hij verklaarde mede door de laagstaande zon de fietser niet te hebben gezien. De fietser is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Aanhouding huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft dinsdagochtend in de Ambonstraat een 28-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had op straat ruzie met zijn 21-jarige vriendin. De vrouw was in het gezicht geslagen en door een ruit geduwd. Ze had hierbij geen letsel opgelopen. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Het huiselijk geweld traject is opgestart.

Bromfietser onderuit door gladheid

GRIJPSKERK Een 25-jarige bromfietsster uit Grijpskerk is dinsdagochtend gewond geraakt. De vrouw reed over de Schoutstraat in Grijpskerk en heeft vermoedelijk iets te fors geremd. In combinatie met de plaatselijke gladheid heeft dat ervoor gezorgd dat de vrouw over de kop vloog. Ze kwam op de stoeprand terecht. De vrouw is met pijn aan heup en rug overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Auto in sloot

ROTTUM Een 26-jarige automobilist uit Bedum is dinsdagochtend met de auto in de sloot beland. De man reed over de Hogeweg in Rottum. Door plaatselijke gladheid verloor hij in een bocht de controle over de auto en gleed achterstevoren de sloot in. De man kwam met de schrik vrij.

Inbrekers aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dankzij oplettende buurtbewoners dinsdagmiddag twee 18-jarige Stadjers aangehouden. Het tweetal had ingebroken in een woning aan de Menkemaheerd in Groningen. Buurtbewoners waren getuigen van de inbraak en alarmeerden de politie. De inbrekers waren er inmiddels vandoor gegaan, maar dankzij duidelijke signalementen kon het tweetal in de buurt worden aangehouden. De schoenzool van één van de beide verdachten kwam overeen met het aangetroffen schoenspoor bij de woning. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Doorrijder achterhaald

SLOCHTEREN Een 42-jairge automobilist uit Stadskanaal is dinsdagavond aangehouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding. De man was op de A7 ter hoogte van Slochteren in botsing gekomen met een personenauto en vervolgens doorgereden. Op basis van de gegevens van de auto, kon de bestuurder in Veendam tot stoppen worden gebracht. Hij verklaarde de aanrijding niet te hebben gemerkt. Onderzoek van de botsschade bevestigde dat er een aanrijding tussen beide autos was geweest. De veroorzaker is aangehouden en na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op voor doorrijden na een aanrijding.

Vechtersbazen aangehouden

SLOCHTEREN De politie heeft dinsdagavond op de Krimpen in Slochteren twee vechtersbazen uit elkaar gehaald. Twee mannen uit Slochteren, 18 en 28 jaar, zijn aangehouden. Op basis van getuigenverklaringen bleek de 28-jarige de 18-jarige had geslagen en bedreigd. Hierop is de 28-jarige ingesloten voor nader onderzoek en is de 18-jarige gehoord als aangever. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongens aangehouden voor diefstal en joyriding

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond twee 13-jarige jongens uit Groningen aangehouden op verdenking van diefstal en joyriding. De politie kreeg een melding dat er twee jonge jongens betrapt waren in autos en dat er meerdere jassen op het trottoir lagen. Na onderzoek bleek dat de jongens de jassen ontvreemd hadden uit de kleedkamers van de sporthal van de Kamerlingh Onnes school. In de jassen zaten sleutelbossen. De jongens verschaften zich middels de sleutelbossen toegang tot twee autos, waarna zij de autos verplaatsten op de parkeerplaats. Een oplettende getuige is achter de jongens aangereden en wist de dienders een adres door te geven waar hij één van de knapen naar binnen zag gaan. Door deze verklaring wist de politie de jongens snel op te sporen en aan te houden. De benadeelden doen aangifte tegen de knapen.

Politie rolt hennepkwekerij in woning op

BELLINGWEDDE - De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Rhederweg in Bellingwedde een hennepkwekerij opgerold. Politieagenten reageerden op een tip dat in de desbetreffende woning een hennepkwekerij zou zitten. De dienders constateerden dat op de eerste verdieping van de woning, verdeeld over vier slaapkamers, een kwekerij met 1006 hennepplanten en toebehoren aanwezig was. Het energiebedrijf stelde vast dat de stroom illegaal werd afgetapt. De planten en de apparatuur zijn door de politie in beslag genomen en worden in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op en stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Hennepkwekerij in woning opgerold

WINSCHOTEN - De politie heeft dinsdagmiddag in een pand aan de J.D. van der Veenstraat in Winschoten een hennepkwekerij opgerold. In het pand troffen agenten 100 stekken, 46 planten, 2.5 kg marihuana en diverse apparatuur aan. De planten en de apparatuur zijn door de politie in beslag genomen en worden vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op en stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op donderdag 4 maart, controleert de politie op de volgende plaatsen:


- N360 Groningen - Ten Boer, snelheidscontrole


- N361 Groningen Winsum, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde dinsdag 3 maart op diverse plaatsen op snelheid:


- Veendam, Egypteneinde: snelheidscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 544, aantal overtredingen: 61, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.


- Appingedam, Woldweg: snelheidscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 850, aantal overtredingen: 78, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.


- Niebert, Molenweg: snelheidscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 532, aantal overtredingen: 48, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.


- Garmerwolde, N360: snelheidscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 2388, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.


- Stadskanaal, H.J. Kniggestraat: snelheidscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 515, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.


- Nieuwe Pekela, Doorsneeweg: snelheidscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 234, aantal overtredingen: 79, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Op diverse plekken in Groningen hield de politie dinsdag een (brom)fietsverlichtingscontrole. In totaal deelde politie 51 bekeuringen uit voer het niet voeren van de juiste verlichting.