Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 9

03/03/2010

Nieuwe bouwplannen

Aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Sweelinckdreef 31: dakkapel (achter);

- Kleine Oosterwijck 9: wijzigen dakranden uitbouw;
- Friesegracht 75: schutting;

- Clarendallaan 12: carport;

- Trombonedreef 55: dakkapel.

Aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Flevoweg 41: uitbreiden woning;

- Donkerstraat 47-51: wijzigen gevel;

- Emdenmeen 22: uitbreiden woning;

- Valkenbergerhout 7: wijzigen garage in kapsalon en berging;
- Nobelstraat 12: bedrijfsruimte;

- Triasplein 88: inrichten winkelpand.

Een aanvraag om sloopvergunning is ingekomen voor:
- Zonnesteinseweg 1: woning, berging en carport.

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Verleende vergunningen

Lichte bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Braambergerhout 136: overkapping;

- Braambergerhout 138: overkapping;

- Krommekamp 180: glazen wandelementen in bestaande overkapping;
- Frisialaan 26: terrasoverkapping;

- Walstein 70: tuinhuisje;

- Mozartdreef 1: tuinhuis.

Een reguliere bouwvergunningen is verleend voor:
- Tubadreef 99: oprichten kerkgebouw.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Hiervoor geldt een termijn van zes weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Met ontheffing artikel 3.23 van de Wet op de ruimtelijk ordening is bouwvergunning verleend voor:

- Oranjelaan 28: veranda;

- Urkmeen 17: berging naast woning;

- Stationslaan 26: laad/losruimte aan zijkant gebouw;
- Roemer Visscherstraat 23: uitbreiden woning en vernieuwen bijgebouwen;

- Smeepoortstraat: trap;

- Molenweg 24: veranderen bijgebouw;

- Ruimelsweg 10: schuur en carport.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Let op, u kunt alleen een bezwaarschrift indienen als u ook een zienswijzen indiende tegen de ontwerpbeschikking. De bezwaartermijn bedraagt zes weken. Deze termijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten. Bezwaar indienen is ook mogelijk in het uitzonderlijke geval dat u niet kan worden verweten, dat u niet in staat was om zienswijzen in te dienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Milieuvergunning

Burgemeester en wethouders hebben een milieuvergunning verleend aan Foppen paling- en zalmfileerderij Jzn. B.V., Daltonstraat 24-26 en Galvanistraat 20 voor het aftappen van ethanol. Tegen het ontwerp van deze vergunning zijn geen zienswijzen ingediend. De stukken liggen tot en met 14 april ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis.

Uitsluitend belanghebbenden die ook tegen de ontwerpvergunning zienswijzen hebben ingediend, kunnen binnen de inzagetermijn beroep indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA âs-Gravenhage. Zij kunnen de voorzitter van de afdeling ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Informatie: afd. Milieu, tel. 411 148.

Bestemmingsplan Lorentz II, Nobelstraat

De gemeenteraad heeft op 11 februari het bestemmingsplan Lorentz II, Nobelstraat vastgesteld. Met het bestemmingsplan wordt, binnen de bedrijfsbestemming, de bouwhoogte voor van een tweetal kavels gelegen aan de Nobelstraat verruimd. Het plangebied ligt op het bedrijventerrein Lorentz II en is globaal gelegen in de buitenbocht van de Daltonstraat en de hoek van de Nobelstraat.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 25 februari gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis. Gedurende deze termijn kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA âs-Gravenhage worden ingesteld door een belanghebbende:

- die tijdig zienswijzen heeft ingediend bij de gemeenteraad;
- aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen heeft ingediend;

- die het niet eens is met de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan.

Een ingesteld beroep heeft geen schorsende werking. Hiervoor kunt u een apart verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Informatie: afd. Ruimte & Economie, de heer P. Mulder, tel. 411 329.

Ontwerpbestemmingsplan Tweelingstad-Slingerbos

Voor het gebied Tweelingstad en Slingerbos is één nieuw ontwerpbestemmingsplan gemaakt. Het gebied bevat de wijken Slingerbos, Tinnegieter, De Wittenhagen en Veldkamp. Het plangebied wordt globaal begrensd door de provinciale weg N302, Rijksweg A28 en de spoorlijn Amersfoort-Zwolle. Voor het bedrijventerrein Sypel wordt een apart bestemmingsplan Werkgebied Sypel opgesteld. Dit terrein valt dan ook grotendeels buiten het bestemmingsplan Tweelingstad-Slingerbos. Het plan voorziet in hoofdzaak in het vastleggen van de bestaande situatie in één actueel plan. De bestemming wonen vormt het grootste deel van dit bestemmingsplan. Binnen deze bestemming zijn bouwblokken aangegeven waarbinnen woningen en bijgebouwen gebouwd mogen worden. Een groot deel van het openbaar gebied (wegen, parkeerplaatsen, plantsoenen, etc.) valt eveneens binnen deze bestemming. Zaken als de hoofdgroenstructuur, werk- en voorzieningengebieden worden apart bestemd. Nieuwe ontwikkelingen in dit gebied zijn onder meer een ambulancepost aan de Deventerweg (bij de A28) en de kantorenlocatie Deventerweg (bij het spoor).

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 25 februari gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kan een ieder over ontwerpbestemmingsplan schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad. Desgewenst kan worden volstaan met een mondelinge zienswijze.

Informatie: afd. Ruimte & Economie, de heer P. Mulder, tel. 411 329. Het plan kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0243.BP00013-0001. De bronbestanden kunt u vinden via:
ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans/NL.IMRO.0243.BP00013-/NL.IMRO.0 243.BP00013-0001/.

Eindverslag Tweelingstad-Slingerbos vastgesteld

Burgemeester en wethouders hebben op 9 februari het eindverslag inspraak voorontwerpbestemmingsplan Tweelingstad-Slingerbos vastgesteld. Dit eindverslag ligt met ingang van 4 maart zes weken ter inzage in de Stadswinkel bij de balie bouwen en wonen in het stadhuis. Informatie: afd. Ruimte & Economie, tel. 411 329.

Â

Aanvulling welstandsnota

Burgemeester en wethouders hebben op 23 februari besloten een aanvulling en actualisatie van de welstandsnota voor te bereiden. Het betreft toevoeging van welstandscriteria voor de gebieden Prinsenhof, Veldkampkerk en de locatie De Zeven Akkers. Dit in verband met de nieuwe ontwikkelingen die op deze locaties gepland zijn. De concept welstandscriteria liggen met ingang van vandaag gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel bij de balie bouwzaken in het stadhuis. Iedereen kan gedurende deze periode hierop een zienswijze indienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

Publicatievoorstel mandaatbesluit reclames binnenstad

Burgemeester en wethouders hebben op 23 februari besloten de bevoegdheid tot het nemen van handhavingbesluiten inzake reclames in de binnenstad, te mandateren aan het hoofd van de afdeling Bouwzaken. In april van dit jaar loopt de overgangstermijn af voor het aanpassen van bestaande reclames in de binnenstad aan het vernieuwde reclamebeleid uit 2007. Ondernemers die hun bestaande reclames nog niet aangepast hebben, worden benaderd welke aanpassingen nog nodig zijn. Zonodig neemt de gemeente een handhavingbesluit. De bevoegdheid hiertoe is door het college gemandateerd aan het afdelingshoofd Bouwzaken. Het mandaatbesluit ligt voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel bij de balie bouwzaken in het stadhuis. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben (op 3 maart) kapvergunning verleend voor:

- Dennenlaan 51: 1 boom (drie stammig) i.v.m. overlast;
- Korhoenlaan 1 - 122: 4 bomen i.v.m. schade riool en dak.

Deze besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tot zes weken na datum van bekendmaking aan de aanvrager, kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken. Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 333.


____________________