Gemeente Haaksbergen


Schop nieuwe school grond in
03-03-2010 Schop nieuwe school grond in
De schop voor de in de Hassinkbrink nieuw te bouwen basisschool annex kinderdagverblijf gaat volgende week de grond in. Wie de school gaat bouwen en het installatiewerk gaat doen is bekend. De komende driekwart jaar wordt het aan de Hengelosestraat een komen en gaan van busjes met daarop de namen Haafkes en Intech.

Na toepassing van een openbare aanbestedingsprocedure heeft het college van B&W de bouw aan Aannemersbedrijf Haafkes (uit Goor) en het installatiewerk aan Installatiebedrijf Intech (Enschede) gegund. De gemeente was verplicht twee aanbestedingsprocedures te doorlopen: voor bouwkundige werken en voor installatietechnische werken. Dit is december vorig jaar in gang gezet, nadat de gemeenteraad kort daarvoor een krediet van ruim EUR 5,6 miljoen beschikbaar heeft gesteld voor het totale project. Voor dit bedrag wordt onder meer de grond aangekocht, de architekt en de bouwers betaald.

Scherp geoffreerd
Er was veel belangstelling van bedrijven om deze opdracht uit te voeren. Zestien bedrijven hebben meegedaan aan de aanbesteding voor de bouw en vijftien bedrijven aan de aanbesteding voor het installatiewerk. De bedrijven hebben scherp geoffreerd. De bedragen waarvoor Haafkes en Intech aan het werk gaan blijven binnen het door de raad beschikbaar gestelde krediet voor dit werk. Van het totaal door de raad beschikbaar gestelde bedrag gaat nu EUR 2,4 miljoen naar de bouw en installatiewerk.

Start bouw
Afgelopen week is het bouwterrein al bouwrijp gemaakt. Bouwbedrijf Haafkes start maandag 8 maart met de voorbereidende werkzaamheden voor het aanleggen van de fundering. In het dinsdag afgesloten contract met de bouwer is overeengekomen, dat het gebouw op 24 december gebruiksklaar opgeleverd wordt. Begin 2011 wordt het vervolgens door basisschool Los Hoes en kinderdagverblijf Daantje in gebruik genomen. Verantwoordelijk wethouder Han Noordink laat weten gelukkig te zijn, dat alle benodigde stappen en procedures die nodig waren na het besluit om de locatie van de school te wijzigen snel genomen konden worden.