Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 03-03-2010

Bekeuringen foutparkeren

MAARSSEN Na een periode van waarschuwen heeft de politie de afgelopen weken 120 bekeuringen uitgeschreven voor foutparkeren rondom het winkelcentrum Bisonspoor.

Aanleiding voor deze controles zijn de klachten van bezoekers en winkeliers over het parkeergedrag. Met name het vrachtverkeer ondervond veel overlast met laden en lossen doordat autos buiten de parkeervakken stonden. Ook voor het parkeren op het trottoir, invalidenparkeerplaatsen en bij gele doorgetrokken streep werden bekeuringen uitgeschreven van 60 euro.

Frontale aanrijding

MONTFOORT Op dinsdag 2 maart kwamen een auto en een bestelbus frontaal in botsing met elkaar.

Rond 15.40 uur reed een 27-jarige automobilist uit Montfoort over de Provincialeweg, komende uit de richting van Lopik en gaande in de richting van Woerden. Door nog onbekende oorzaak kwam hij op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Daar schampte hij een tegemoetkomende vrachtwagen en botste vervolgens frontaal op een tegemoetkomende bestelbus, met daarin een 40-jarige Streefkerker als bestuurder en een 42-jarige man uit Lopik als passagier. De Montfoorter raakte bekneld in zijn auto.

Gezien de ernst van de aanrijding werd de weg geheel afgesloten. De Montfoorter werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Hij werd met onder andere zwaar beenletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De beide inzittenden van de bestelbus werden ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis te worden gebracht, maar zullen waarschijnlijk wel de nodige spierpijn krijgen. Rond 18.20 uur werd de weg vrijgegeven.

Winkeldieven

MIJDRECHT Agenten hielden op dinsdag 2 maart twee mannen aan op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 14.00 uur kreeg de politie de melding dat er door twee verdachten een diefstal was gepleegd bij een winkel aan de Bozenhoven en dat zij ervandoor waren gegaan. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in de omgeving in. Daarbij troffen zij de verdachten, twee mannen van 20 en 24 jaar uit Mijdrecht, op de Bozenhoven aan, waarna het tweetal werd aangehouden. Zij bleken goederen bij zich te hebben, waardonder kleding, snoepgoed en speelgoed, die vermoedelijk bij meerdere winkels waren gestolen. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Met boot ervandoor

MAARSSEN Een verdachte ging er op dinsdagavond 2 maart met een boot vandoor. Met hulp van de brandweer gingen agenten er met een boot achteraan.

Rond 22.45 uur kreeg de politie de melding dat een man zich op de Kerkweg op een boot in de Vecht bevond. De man gedroeg zich erg verdacht door elke keer als er iemand passeerde, weg te duiken. Agenten gingen ter plaatse en zagen een man in een rubberboot met buitenboordmotor zitten. De agenten riepen dat de man de kant op moest komen, maar in plaats daarvan duwde hij de boot van de kant en liet die de Vecht afdrijven. Op de vordering dat hij aan moest meren, startte hij de motor en ging er met hoge snelheid in de richting van Breukelen vandoor.

Meerdere politie-eenheden werden ingeschakeld en de assistentie van de brandweer Breukelen werd verzocht. Brandweerlieden lieten hun boot te water, agenten gingen bij de brandweerboot aan boord en zij voeren richting Maarssen. Vervolgens kwam de melding van een getuige dat de verdachte op de Timmermanslaan had aangemeerd. Over de weg en per brandweerboot gingen agenten ter plaatse. De boot met de verdachte werd inderdaad op de Timmermanslaan aangetroffen. Agenten hielden de verdachte, een 36-jarige man uit Nigtevecht, aan en namen de boot in beslag. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.