Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 03-03-2010

Verkeersconflict

HAGESTEIN- Op disndag 2 maart kregen de inzittenden van een auto het met een bestuurder van een taxibusje aan de stok.

Rond 07.50 uur stopte op de Stuwstraat een 36-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg met zijn taxibus om kinderen met een verstandelijke beperking in te laten stappen. Enkele minuten later kwam een auto aanrijden, die er niet doorkon en moest stoppen achter de taxibus. De bestuurder van de personenauto claxonneerde en riep dat de chauffeur van de taxibus aan de kant moet gaan om hem erlangs te laten omdat hij haast had in verband met een kind dat naar het ziekenhuis moest.

Toen de chauffeur geen aanstalten maakte om zijn bus te verplaatsen, stapte de man uit de auto en liep naar de bestuurderszijde van de taxibus. Hij trapte de linker buitenspiegel van de bus en belaagde de bestuurder van de taxibus. Die weerde de trappen af waarop de man terugliep naar zijn auto om even later terug te komen met een vrouw, die ook uit de auto was gestapt. De vrouw sloeg de chauffeur en raakte hem in zijn gezicht. Hierna stapten de man en de vrouw weer in hun auto, keerden en reden weg.

De chauffeur waarschuwde de politie. Agenten kwamen ter plaatse en adviseerden hem aangifte op het politiebureau te doen, zodat zij achter de verdachten aan konden gaan. Bij het onderzoek naar de verdachten, waarbij ook bij het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein is gekeken, werden de verdachten en de auto niet meer aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.

Agressieve klant

HOUTEN/UTRECHT Een taxichauffeur werd op dinsdagavond 2 maart door een dronken klant mishandeld.

Rond 22.05 uur stapte een man en een vrouw op de Veilinghaven in Utrecht bij een 40-jarige chauffeur in de taxi. Zij wilden eerst naar het centrum van Utrecht, bedachten zich en reden vervolgens naar Houten. Tijdens de rit zag en hoorde de chauffeur dat de man kennelijk behoorlijk dronken was en zich vervelend gedroeg. Op de Poort in Houten stapten de passagiers uit, moesten iets meer dan 30 euro betalen, maar gaven 25 euro. Er ontstond een woordenwisseling tussen de chauffeur en de man, waarna hij de chauffeur klappen gaf. De chauffeur sprong uit de taxi en wilde de politie bellen. Voordat hij dat kon doen, kreeg hij nog enkele klappen en trappen van de verdachte. Daarna ging de verdachte ervandoor en belde het slachtoffer de politie. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de verdachte niet meer aan. Het slachtoffer liep letsel aan zijn hoofd en been op en deed aangifte van mishandeling.

De verdachte is een blanke man, ± 1.80 meter, breed postuur en hij had kort blond haar met een kuif. Hij werd door de vrouw meerdere malen aangesproken met de naam John.

Aan getuigen van de mishandeling en aan mensen die menen de verdachte (John) te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Achtervolging

UTRECHT/NIEUWEGEIN Een automobilist ging er op dinsdag 2 maart voor de politie vandoor. Hij werd na een achtervolging aangehouden.

Rond 10.20 uur zagen agenten dat een automobilist op de Socrateslaan in Utrecht door het rood reed. Zij gingen achter de automobilist aan en zagen dat hij nog een keer het rode verkeerslicht op de Socrateslaan negeerde. Daarna reed hij tegen de richting in de Verlengde Hoogravenseweg op. De agenten gaven hem een stopteken, maar in plaats van te stoppen, gaf hij gas en ging ervandoor. Tijdens zijn vlucht lapte hij veel verkeersregels aan zijn laars: hij ging onder andere door rood en reed bijna een fietser aan, reed tegen de richting in, reed met ± 100 km/u over een fietspad, twee fietsers moesten de berm induiken om niet aangereden te worden en hij nam een rotonde verkeerd om.

Agenten raakten in Nieuwegein kort het zicht op de verdachte kwijt. Op aanwijzen van passanten zagen zij de auto leeg op de Thorbeckepark in Nieuwegein staan. De getuigen gaven een signalement van de verdachte. Bij onderzoek in de omgeving werd de verdachte, een 36-jarige man uit Nieuwegein, lopend op de Rembrandthage aangetroffen en aangehouden. Zijn auto werd in beslag genomen. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn.

Bij zijn verhoor verklaarde de verdachte ervandoor te zijn gegaan omdat hij geen rijbewijs had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het in gevaar brengen van het overige verkeer en voor het rijden zonder rijbewijs. Tevens bleek dat hij nog 282 aan boetes open had staan. Die zijn door een bekende van hem betaald.