Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 03-03-2010

Snelle diefstal

VEENENDAAL- Op dinsdagochtend werd een winkelier slachtoffer van een snelle wisseltruc. Omstreeks waren twee klanten in een winkel aan de Van Tuyllstraat.

Zij hadden enkele artikelen gekocht en wilden deze afrekenen met een bankbiljet van 500 euro. De verkoper had hier niet van terug en ging even kijken of hij wisselgeld in zijn kantoor had. Dit bleek niet het geval te zijn en de twee personen met een licht getinte huidskleur verdwenen vervolgens en gaven aan de 500 euro ergens te gaan wisselen. Al snel bleek ruim 2000 euro in een onbewaakt ogenblik gestolen te zijn uit de kassa. De man en de vrouw zijn natuurlijk niet meer teruggekomen in de winkel.

Auto en weer terug (vervolg pb 2 maart 2010)

VEENENDAAL- Op maandagavond werd een auto op een brutale wijze gestolen. De auto werd een dag later aangetroffen.

Omstreeks 20.00 uur zat een 44-jarige automobiliste uit Veenendaal in haar auto aan de Dahliastraat. Zij had net een vriendje van haar zoontje afgezet en wilde met haar zoon wegrijden. Haar zoon van zes jaar rende echter de auto weer uit en zijn moeder ging achter hem aan. Haar auto bleef met draaiende motor achter. Toen zij haar zoontje weer had ingehaald draaide zij om en zag haar auto, een zwarte Renault Clio wegrijden. Op dinsdag werd de auto weer aangetroffen op de Henry Dunantstraat.

Waarschuwing voor aantreffen medicijnenDRIEBERGEN-RIJSENBURG - Op dinsdag 2 maart vergat een passagier zijn lichtbruine koffer bij een bushalte aan de Hoofdstraat. Toen hij dat ontdekte, keerde hij terug, maar trof zijn koffer niet meer aan. In de koffer zit niet alleen kleding, maar ook medicijnen. Onder meer een strip met pillen tegen suikerziekte. Het gaat om het merk Tolbutamide. Bij inname van deze pillen kan dit leiden tot een gezondheidsrisico. De politie roept de vinder op de koffer naar het politiebureau te brengen en/of telefonisch kontakt op te nemen met telefoonnummer 0900-8844.