Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht, 03-03-2010

Gevallen met brommobiel

BAARN- Op dinsdag raakte een vrouw gewond na een val van haar scootmobiel. Omstreeks 13.35 uur reed de 74-jarige vrouw uit Baarn over de Eemnesserweg. Bij een eenzijdige aanrijding kwam zij ten val en raakte gewond. Zij werd met onbekende verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis.

Babbelaars actief

(zie persberichten Heuvelrug; 26/02/10 babbeltruc)

EEMLAND NOORD Afgelopen maandag vond in Soest een babbeltruc plaats die vermoedelijk vorige week ook is toegepast in de gemeente Veenendaal. De politie houdt er rekening mee dat het hier om dezelfde verdachten gaat.

Op donderdag 25 februari werd een 90-jarige bewoonster van een woning op de Westersingel in Veenendaal het slachtoffer van een babbeltruc. Tussen 16.00 en 16.25 uur meldden zich twee vrouwen aan de deur die zich voordeden als medewerksters van de gemeente. Zij wilden weten wie de achtertuin verzorgde en deden voorkomen dat zij deze wilden inspecteren. Het bereidwillige slachtoffer liet de vrouwen binnen en nam hen, via de woning, mee naar de achtertuin. Korte tijd later verdwenen zij en bleek dat de vrouw sieraden miste.

Op maandag 1 maart, rond 12.15 uur, belden een man en een vrouw aan bij een 88-jarige bewoonster van een woning op de Plasweg in Soest. De vrouw deed zich eveneens voor als medewerkster van de gemeente en vroeg of zij even binnen mocht komen. Zij deed voorkomen dat zij als medewerkster van de gemeente een aantal zaken voor oudere mensen kon regelen maar dat zij dan even de woning moest bekijken. Tijdens deze rondgang bemerkte de bejaarde dame dat er ook een man stond bij de openstaande deur. Tussen personen vond een kort gesprek plaats in een buitenlandse taal waarna zij vertrokken.

Het signalement van de vrouw komt op vele kenmerken overeen met het signalement van één van de vrouwen uit Veenendaal. Het gaat om:


- Een vrouw met een lichtgetinte huidskleur, ongeveer 1.60 meter lang, tussen 25 en 40 jaar oud, normaal postuur met een verzorgd uiterlijk en zwart lang haar. Zij was gekleed in donkere kleding.

Van de man is het navolgende signalement bekend:


- Man met lichtgetint uiterlijk, ongeveer 1.75 meter lang, tussen 25 en 45 jaar oud, normaal postuur en verzorgd uiterlijk, zwart haar (met slag) en een soort van kuif bij het voorhoofd en eveneens gekleed in donkere kleding.

De vrouw uit Soest was vooralsnog geen goederen kwijt maar mogelijk hebben zij niets van gading kunnen vinden of werden zij verrast door de echtgenoot van de vrouw die inmiddels was thuisgekomen.

De politie vermoedt dat deze babbelaars in de gemeenten in het oosten van de regio actief zijn en waarschuwt de veelal oudere bewoners alert te zijn en bij een verdachte situatie direct te bellen met het alarmnummer 112.