Deelgemeente Charlois Rotterdam

Start flexibele kinderopvang Charlois voor inburgeraars en cursisten Nederlandse taal

Maandag 1 maart heeft SKSR & Ko, onderdeel van Kinderopvang Hefgroep, haar eerste locatie voor flexibele kinderopvang geopend binnen kinderdagverblijf de Blauwe Kakatoe in de Maximiliaanstraat in Charlois. De opening is verricht door Lionel Martijn, portefeuillehouder Sociale en Economische zaken deelgemeente Charlois.

Binnen Rotterdam slaan verschillende partijen, waaronder JOS en SoZaWe, de handen in één om een structurele oplossing te vinden voor het tekort aan kinderopvang voor ouders die moeten inburgeren of deelnemen aan Nederlandse taallessen. Door lange wachtlijsten in de kinderopvang kunnen ouders vaak niet starten aan een lestraject. Als er uiteindelijk plaats is binnen de kinderopvang voor hun kind, is het lestraject van de ouder al gestart.

Binnen Rotterdam zullen dit jaar dertien locaties voor flexibele kinderopvang starten, die dit probleem moeten oplossen. Op deze locaties is direct plaats op het moment dat het lestraject van de ouder start.

En, het mes snijdt aan twee kanten, want binnen de locaties voor flexibele kinderopvang wordt met de kinderen gewerkt aan de taalontwikkeling met behulp van het VVE programma Ben ik in Beeld.

SKSR & Ko biedt binnen verschillende deelgemeenten in Rotterdam flexibele kinderopvang aan werkende en studerende ouders.

Naast de eerste locatie voor flexibele kinderopvang in Charlois, is SKSR & Ko van plan om locaties voor flexibele opvang te starten in o.a. de Tarwewijk, Pendrecht, Hillesluis, Tussendijken en Nieuwe Westen.