Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 maart 2010

Aangehouden na doorrijden aanrijding, onder invloed zijn en bedreigen politiemensen

Enschede

Een 27-jarige Enschedeer is dinsdagmiddag aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol drie aanrijdingen had veroorzaakt en bij en na zijn aanhouding politiemensen bleef bedreigen met de dood.

Dinsdagmiddag 2 maart omstreeks 12.20 uur werd gemeld dat er op de Ripperdastraat in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden waarvan de veroorzaker was doorgereden. Merk auto, kleur en kenteken waren genoteerd en direct werd een onderzoek ingesteld. Een paar minuten later werd gemeld dat een automobilist op de hoek Deurningerstraat - Dr. Van Benthemstraat in Enschede een verkeersbord omver had gereden. Al snel bleek dat het om dezelfde auto ging als die aan de Ripperdastraat. Omstreeks 12.45 uur werd vanaf de Telgendijk in Enschede gemeld dat daar een auto in de sloot was beland. Was dezelfde auto bestuurd door een 27-jarige Enschedeer die bij de komst van de politiemensen onder invloed bleek van de nodige alcoholische versnaperingen. Hij werd aangehouden en de auto is later afgesleept. In de auto op weg naar het bureau bedreigde de man de politiemensen met de dood. Dit herhaalde hij later aan het bureau bij de insluiting en de ademanalyse. Een ademanalyse die 2 promille uitwees. Zijn rijbewijs kon niet worden ingevorderd omdat deze al ongeldig was verklaard.

In de loop van de middag is de 27-jarige voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2010018690 / 2010018680 / 2010018776 / 2010018691)

Aangehouden na winkeldiefstal

Rijssen

Dinsdagmiddag 2 maart is een man uit Markelo in een winkel in Rijssen aangehouden die ervan wordt verdacht meerdere winkeldiefstallen te hebben gepleegd.

Dinsdagmiddag de 2e maart werd rond 16.30 uur gebeld vanuit een winkel aan het Hogepad in Rijssen. Personeelsleden herkenden en man in de winkel die 's ochtends ook in de winkel was geweest en toen een fles cognac had ontvreemd. Hiervan was in de loop van de morgen al aangifte gedaan. Op aanwijzen van de personeelsleden werd een 23-jarige man uit Markelo aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en later voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het wordt niet uitgesloten dat de man verantwoordelijk is geweest voor meerdere winkeldiefstallen. (2010018662)

Man aangehouden in bezit van drugs

Almelo

Een Almeloer is dinsdag 2 maart aan het eind van de middag aangehouden. Hij bleek in het bezit van drugs en had nog een boete openstaan.

Politiemensen controleerden dinsdag 2 maart rond 16.45 uur op de Molenstreng in Almelo een personenauto. Bleek dat de bestuurder, een 33-jarige Almeloer nog een boete open had staan van ruim 168 euro en dat bij aantreffen de auto waarin hij reed i.v.m. deze boete in beslag genomen kon worden. De 33-jarige werd aangehouden en gefouilleerd. Hierbij werden in zijn kleding een aantal zakjes met vermoedelijk speed en wiet aangetroffen. De auto is afgesleept. Aan het bureau is hij later voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2010018849)

Met geweld fiets gestolen

Oldenzaal

Een 15-jarige jongen uit Oldenzaal meldde dinsdagavond op het politiebureau in Oldenzaal dat zijn fiets was gestolen.

De jongen had samen met vrienden flyers rondgebracht op De Thy en rond 21.00 uur waren ze bij een cafetaria aan de Johanna van Burenlaan gekomen. Zijn vrienden wilden nog iets eten maar de 15-jarige wilde naar huis. Hij ging even snel naar binnen om tegen de anderen te zeggen dat hij naar huis ging. Op het moment dat hij weer naar buiten liep, enkele ogenblikken later, zag hij dat een jongeman op zijn fiets stapte en wegreed. De 15-jarige rende er achter aan om de jongen tegen te houden. Hij kreeg echter een schop in zijn maag en moest de achtervolging staken.

Het gaat om een jongen van ongeveer 18 jaar met blond haar met een kuifje. Hij was gekleed in een wit vest en de fiets is een damesfiets van het merk Batavus, grijs/groen en zwart van kleur. Op de fiets zitten fietstassen van het merk Agu. Wellicht zijn er mensen die het voorval hebben gezien of die weten om wie het gaat. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politieTwente team Oldenzaal te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010018922)

Aanrijding letsel tussen bus en twee fietsers

Enschede

Dinsdagmiddag 2 maart werd omstreeks 15.40 uur een aanrijding gemeld op de hoek Zuiderval - Wethouder Beversstraat in Enschede. Bleek dat een lijnbus, bestuurd door een 46-jarige man uit Winterswijk, over de busbaan was komen aanrijden vanuit de richting Haaksbergerstraat. Bij de kruising had hij, volgens eigen zeggen en volgens meerdere getuigen, wit licht gehad zodat hij door mocht rijden. Plotseling stak een fietser, bleek later een 68-jarige Enschedeer te zijn, vanaf de Wethouder Beversstraat de kruising over. De chauffeur van de lijnbus kon hem niet meer ontwijken en schepte de fietser. Deze nam in zijn val een achter hem fietsende man, een 58-jarige Enschedeer, mee die ook kwam te vallen.

De twee fietsers werden met onbekend letsel beiden door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 58-jarige mocht na behandeling naar huis, de 68-jarige werd opgenomen.

Uit een eerste onderzoek is komen vast te staan dat, gezien meerdere getuigenverklaringen, de buschauffeur wit licht heeft gehad en dat de fietsers door een rood fietsverkeerslicht zijn gereden. Het vermoeden bestaat dat een voetgangerslicht wat naast het fietspad is gelegen, op groen heeft gestaan en dat de beide fietsers hierdoor zijn afgeleid en dachten dat ze door konden rijden. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld. (2010018863)

Gestolen vrachtauto aangetroffen

Hengelo / Ootmarsum

Een vrachtauto, die in de nacht van 24 op 25 februari jl. werd ontvreemd bij een bedrijf aan de Rossummerstraat te Agelo / Ootmarsum, is dinsdag 2 maart teruggevonden aan de Reefweg In Twekkelo / Hengelo.

Een getuige had de auto zien staan en nam contact op met de eigenaar die onmiddellijk terplaatse ging. De vrachtwagen was behoorlijk beschadigd en een hoeveelheid gereedschap was uit de vrachtauto verdwenen. Een onderzoek wordt ingesteld.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk hebben gezien dat de vrachtauto aan de Reefweg is neergezet of deze in de omgeving hebben zien rijden. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente team Denekamp via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010017047)

Flyeractie Nieuwstraatkwartier Almelo
Politie Twente, gemeente Almelo, Scoop Welzijn en Woningstichting Beter Wonen gaan donderdag 4 maart flyeren in het Nieuwstraatkwartier in Almelo.

De flyeractie stond gepland op 4 februari, maar was uitgesteld in verband met de dood van twee wijkbewoners. Omdat gebleken is dat mensen niet altijd weten bij welke instantie ze overlast kunnen melden, worden de flyers alsnog verspreid. De flyers worden niet alleen uitgedeeld in de Goossenmaat maar in het hele Nieuwstraatkwartier.



Politie Twente