Gemeente Duiven


Onderzoek Burgerpanel


----------
Eind 2009 heeft voor de derde keer een onderzoek plaatsgevonden onder het Burgerpanel. Dit maal stond de bereikbaarheid en herkenbaarheid van college en raadsleden centraal. Ook heeft het Burgerpanel vragen beantwoord over participatie en betrokkenheid van inwoners. In dit artikel leest u kort wat er met de resultaten van het onderzoek wordt gedaan.

Afspraken op hoofdlijnen over de resultaten van het derde Burgerpanel.
* De gegevens van het onderzoek worden (via de griffier) actief ter beschikking gesteld aan de raadsleden. De eigen (partij)profilering is een verantwoordelijkheid van de politieke partij zelf.
* Na de verkiezingen (maart 2010) wordt een nieuw boekje uitgeven met daarin helder en overzichtelijk opgenomen 'wie is wie'. Dit boekje wordt huis-aan-huis verspreid en is voorzien van foto's van alle individuele raads-, commissie en collegeleden en de verschillende taken en portefeuilles en contactgegevens. Ook de website van de gemeente Duiven wordt met die gegevens geactualiseerd.
* de diverse resultaten over participatie, betrokkenheid raad en college en bereikbaarheid worden meegenomen in het in 2010 op te stellen Communicatiebeleid gemeente Duiven. Wat is het Burgerpanel?
Het Burgerpanel bestaat uit zo'n 600 inwoners van Duiven. Zij krijgen enkele malen per jaar een vragenlijst. Dit gebeurt digitaal. Allerlei onderwerpen kunnen in die vragenlijst aan de orde komen: leefbaarheid, veiligheid, evaluatie van de communicatie-instrumenten of de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening, maar ook bijvoorbeeld burgerparticipatie bij plannen en projecten.

Met hulp van het Burgerpanel wil de gemeente in een vroeg stadium meningen peilen en kennis vergaren over diverse onderwerpen. Deze inzichten zijn van groot belang om problemen gerichter aan te pakken of beleid beter vorm te geven.

Onderzoek Bestuur en Burgerparticipatie Gemeente Duiven - december 2009