Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.20 uur

Utrecht, 03-03-2010

Mannen aangehouden

UTRECHT Een 38-jarige man uit IJsselstein en een 30-jarige man uit Nieuwegein zijn aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 23-jarige man uit Utrecht.

Op dinsdag 2 maart omstreeks 19.00 uur kreeg de politie het verzoek om naar de Linschotensingel te gaan omdat daar een aantal personen ruzie met elkaar hadden gekregen naar aanleiding van een verkeersconflict. De Utrechter zou met een schep zijn geslagen en had verwondingen opgelopen aan zijn gezicht. De auto waarin de verdachten hadden gereden, werd in beslag genomen. In de auto werd een schep aangetroffen en een gasfles waarmee de verdachten ook hadden gedreigd daarmee de Utrechter te slaan.

De twee mannen zijn in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.

Poging beroving

UTRECHT Een man trachtte een winkelier aan de W.A. Vultostraaat te beroven.

De man kwam op dinsdag 2 maart omstreeks 16.45 uur de winkel binnen en maakte duidelijk dat hij geld wilde. De man ging met zijn hand onder zijn kleding en maakte een gebaar alsof hij een wapen wilde pakken. Juist op dat moment verscheen een familielid in de winkel en sloeg de man op de vlucht. Hij rende weg in de richting van de Detmoldstraat. Het signalement van de man luidt: een man met een blanke huidskleur, slungelachtig type, had een lichtkleurige sjaal gedeeltelijk voor zijn gezicht, droeg een zwarte broek, zwarte jas, zwarte muts en zwarte schoenen.

Aan een ieder wordt gevraagd die informatie heeft over deze poging beroving kontakt op te nemen met de politie in Utrecht, telefoon 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Loods door brand verwoest

UTRECHT Een felle brand heeft een loods aan de Nedereindseweg vrijwel geheel in de as gelegd. De brandweer wist te voorkomen dat de vlammen oversloegen naar een naastgelegen woning. De brand brak op dinsdag 2 maart omstreeks 15.50 uur uit in een loods op een bedrijventerrein.

Politiemensen sloten aan beide zijden de Nedereindseweg voor het doorgaande verkeer af. In de loods lag onder meer tuinmeubilair en kampeerartikelen, waaronder gasflessen, opgeslagen die door de hitte ontploften. Er raakte niemand gewond. Na een uur kon de brandweer het sein brandmeester geven maar is zeker nog enkele uren bezig geweest met nablussen.

Naar het ontstaan van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

Passagiers gewond

UTRECHT Bij een aanrijding waarbij een personenauto en een bus van het openbaar vervoer waren betrokken, raakten vier passagiers in de bus (licht)gewond.

Het ongeval gebeurde op dinsdag 2 maart omstreeks 10.40 uur op de Weg tot de Wetenschap. Een 50-jarige automobiliste uit Arnhem reed over de Sorbonnelaan in de richting van de Toulouselaan. De chauffeur van de bus, een 33-jarige man uit Utrecht, reed over de Weg tot de Wetenschap in de richting van de Leuvenlaan. Ter hoogte van de kruising met de Sorbonnelaan raakten de twee voertuigen elkaar in de flank. Eén gewonde passagier werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, de andere drie werden met een taxibus naar het ziekenhuis overgebracht.

De verkeerslichten werkten op het moment van de aanrijding niet. Naar de toedracht van de aanrijding wordt nader onderzoek verricht.

Achtervolging

UTRECHT/NIEUWEGEIN Een automobilist ging er op dinsdag 2 maart voor de politie vandoor. Hij werd na een achtervolging aangehouden.

Rond 10.20 uur zagen agenten dat een automobilist op de Socrateslaan in Utrecht door het rood reed. Zij gingen achter de automobilist aan en zagen dat hij nog een keer het rode verkeerslicht op de Socrateslaan negeerde. Daarna reed hij tegen de richting in de Verlengde Hoogravenseweg op. De agenten gaven hem een stopteken, maar in plaats van te stoppen, gaf hij gas en ging ervandoor. Tijdens zijn vlucht lapte hij veel verkeersregels aan zijn laars: hij ging onder andere door rood en reed bijna een fietser aan, reed tegen de richting in, reed met ± 100 km/u over een fietspad, twee fietsers moesten de berm induiken om niet aangereden te worden en hij nam een rotonde verkeerd om.

Agenten raakten in Nieuwegein kort het zicht op de verdachte kwijt. Op aanwijzen van passanten zagen zij de auto leeg op de Thorbeckepark in Nieuwegein staan. De getuigen gaven een signalement van de verdachte. Bij onderzoek in de omgeving werd de verdachte, een 36-jarige man uit Nieuwegein, lopend op de Rembrandthage aangetroffen en aangehouden. Zijn auto werd in beslag genomen. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn.

Bij zijn verhoor verklaarde de verdachte ervandoor te zijn gegaan omdat hij geen rijbewijs had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het in gevaar brengen van het overige verkeer en voor het rijden zonder rijbewijs. Tevens bleek dat hij nog 282 aan boetes open had staan. Die zijn door een bekende van hem betaald.

Agressieve klant

UTRECHT/HOUTEN Een taxichauffeur werd op dinsdagavond 2 maart door een dronken klant mishandeld.

Rond 22.05 uur stapte een man en een vrouw op de Veilinghaven in Utrecht bij een 40-jarige chauffeur in de taxi. Zij wilden eerst naar het centrum van Utrecht, bedachten zich en reden vervolgens naar Houten. Tijdens de rit zag en hoorde de chauffeur dat de man kennelijk behoorlijk dronken was en zich vervelend gedroeg. Op de Poort in Houten stapten de passagiers uit, moesten iets meer dan 30 euro betalen, maar gaven 25 euro.

Er ontstond een woordenwisseling tussen de chauffeur en de man, waarna hij de chauffeur klappen gaf. De chauffeur sprong uit de taxi en wilde de politie bellen. Voordat hij dat kon doen, kreeg hij nog enkele klappen en trappen van de verdachte. Daarna ging de verdachte ervandoor en belde het slachtoffer de politie. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de verdachte niet meer aan. Het slachtoffer liep letsel aan zijn hoofd en been op en deed aangifte van mishandeling.

De verdachte is een blanke man, ± 1.80 meter, breed postuur en hij had kort blond haar met een kuif. Hij werd door de vrouw meerdere malen aangesproken met de naam John. Aan getuigen van de mishandeling en aan mensen die menen de verdachte (John) te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Twee verdachte brandstichting aangehouden

UTRECHT De politie hield op woensdag 3 maart een 35-jarige man uit Utrecht aan. De man wordt verdacht betrokken te zijn bij de brandstichting in een pand aan de Proostwetering.

In dit onderzoek hield de politie op dinsdag 2 maart al een 18-jarige man uit Utrecht aan die inmiddels in verzekering is gesteld. De brand ontstond woensdagavond 20 januari rond 21.55 uur in een pand aan de Proostwetering. De brandweer kwam ter plaatse, maar het pand kon niet meer worden gered en brandde volledig uit.

Uit verklaringen van getuigen bleek dat er sprake was van brandstichting. Het onderzoek wordt voortgezet.