Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Bouw tijdelijk P+R terrein Kralingse Zoom van start

Donderdag 25 februari gaven wethouder Hans Vervat en dagelijks bestuurder van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk Lucas de Boer het startsein voor de werkzaamheden van de aanleg van een tijdelijk parkeerterrein bij het huidige P+R terrein Kralingse Zoom.

Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar P+R faciliteiten aan de rand van Rotterdam wordt naast het huidige terrein een parkeergarage gebouwd voor 860 autos. Tijdens de bouw daarvan verdwijnen parkeerplaatsen van het bestaande parkeerterrein. Daarom wordt op Brainpark III een tijdelijke P+R terrein ontwikkeld met circa 200 parkeerplaatsen. In de eindsituatie bieden de parkeergarage en het parkeerterrein Kralingse Zoom plaats aan 1.525 autos. Dat is een ruime verdubbeling van het huidige aantal.

Nieuwe P+R garage Kralingse Zoom

Met de aanleg van de tijdelijke parkeervoorziening komt de realisatie van de definitieve Park and Ride garage (P+R) Kralingse Zoom met daarbij een aparte doelgroepenstrook dichterbij. De parkeergarage zal daarmee vanaf de afritten van de A16 direct bereikbaar zijn. Deze aparte ontsluitingsweg loopt parallel aan de A16 tussen de Jacques Dutilhweg en de garage. Via een viaduct gaan de autos over de metro direct de parkeergarage in. De reizigers kunnen dan per roltrap naar de perrons van de metro. Binnen 12 minuten zitten de metroreizigers in het centrum van Rotterdam. Eind 2010 wordt met de bouw van de garage gestart.

De aanleg van de definitieve P+R garage draagt bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit van dit gebied. Bovendien wordt door de aanleg van de doelgroepenstrook het gebruik van de garage gestimuleerd. Ook de parkeerdruk in Kralingen wordt door de realisatie van de P+R garage tegen gegaan.