Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Stien Weijgertse verrast met Boezemvriend

Gerard Schuiling, voorzitter van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, reikte op vrijdag 26 februari in de raadzaal de deelgemeentelijke onderscheiding De Boezemvriend uit aan de bekende Crooswijkse vrijwilligster Stien Weijgertse. De onderscheiding wordt zeer incidenteel uitgereikt aan personen die vele jaren als vrijwilliger actief zijn geweest en nog zijn op sociaal en/of bestuurlijk terrein in de deelgemeente Kralingen-Crooswijk.

Stien Weijgertse was met haar familie en vele vrienden uit Crooswijk naar de raadzaal van de deelgemeente gelokt en was volslagen verrast toen deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling haar de deelgemeentelijke onderscheiding uitreikte. Stien Weijgertse is al jarenlang actief als vrijwilligster in Crooswijk. Ze is continu betrokken bij de armoedebestrijding, de wijkvisie, het eigen beheer van het binnenterrein Schut, de Bewonersorganisatie Crooswijk, de Citysafari en het Opzoomeren.

In de op haar initiatief gebouwde blokhut op het binnenterrein Schut worden regelmatig cursussen gegeven aan bewoners uit Crooswijk. Ook bij grote evenementen in de wijk, zoals het Winterpark en Sprookjespark op het binnenterrein, het zangfestival Van Smartlap tot Opera is ze een drijvende kracht. Vooral door haar toedoen kreeg kreeg de Isaac Hubertstaat de Opzoomer Award voor de kindvriendelijkste straat in Rotterdam, aldus Gerard Schuiling.

Stien is actief in binnen en buitenland. Gerard Schuiling noemde ook de Stichting Vriendenhuis Casa de Menores in Corinto in Nicaragua. Regelmatig reist zij af naar Nicaragua om orde op zaken te stellen of haar netwerk daar ter plaatse uit te breiden, memoreerde Schuiling. Stien Weijgertse heeft volgens Gerard Schuiling niet alleen goede contacten met het bestuur van de deelgemeente, maar ook met de stadsbestuurders heeft zij al die jaren goede contacten opgebouwd. Wij zijn als deelgemeentebestuur bijzonder trots op zon Rotterdamse in onze deelgemeente te hebben en willen die waardering graag uitdrukken in het uitreiken van de deelgemeentelijke onderscheiding De Boezemvriend.