Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

100e verjaardag mevrouw Van der Torre

Donderdag 25 februari vierde mevrouw Van der Torre haar 100ste verjaardag. Deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling bezocht haar s morgens om haar te feliciteren, net als veel familieleden en medebewoners van Mazesteijn.

Terwijl mevrouw Van de Torre de felicitaties en cadeaus in ontvangst nam, vertelde haar dochter over het bijzondere leven van haar moeder. Na de oorlog begon mevrouw Van der Torre samen met haar echtgenoot een winkel voor mode en textiel. Eerst aan het Libelleplein en twee jaar later aan de Oostzeedijk beneden.

Begin zeventiger jaren verkocht het echtpaar Van der Torre de winkel en gingen ze reizen. In november na de verjaardag van hun dochter- vertrokken ze met hun caravan naar een warm oord. En in april belden ze naar Nederland met de vraag welk weer het was. Als het weer goed was kwamen ze terug gereden. Een positieve instelling is volgens haar het sleutelwoord voor haar indrukwekkende gezondheid. Naar het motto van haar overgrootmoeder kiest mevrouw Van der Torre ervoor sommige zaken het ene oor in en direct het andere oor uit te laten gaan. Pessimisme en negativiteit houden de moed er niet in, aldus de 100-jarige mevrouw Van der Torre.