Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Bewoner oud huis laat geld liggen

Eigenaren van woningen die gebouwd zijn voor 1975 laten veel geld liggen. Ze kennen nauwelijks het bestaan van de subsidie op isolatieglas en het lage BTW-tarief voor isolatie. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 1.800 van deze eigenaar-bewoners dat TNS NIPO in opdracht van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal heeft laten doen.

Woningen die tot 1975 zijn gebouwd, zijn bij de bouw niet geïsoleerd. Daarmee missen de bewoners dus kansen om op voordelige wijze hun woning energiezuiniger en comfortabeler te maken en om het milieu een handje te helpen.

Houd de deelgemeentepagina in de gaten

Ook in de deelgemeente Kralingen-Crooswijk staan behoorlijk wat woningen van voor 1975. Om u te informeren over de verschillende maatregelen en subsidies zal de komende weken aandacht worden besteed op de deelgemeentepagina aan dit onderwerp. Houd de deelgemeentepagina dus goed in de gaten!

Uitdelen LED-gloeilampen aan inwoners

Lucas de Boer, lid van het dagelijks bestuur van de deelgemeente is onder andere verantwoordelijk voor milieu. Ik wil deze actie aangrijpen om de bewoners meer bewust te maken van hun energieverbruik. Daarom vind ik het een goed idee om mensen te attenderen op mogelijke energiebesparingen en daar horen ook LED-gloeilampen bij. Om het uitproberen van dit soort lampen te stimuleren, deelt de deelgemeente vanaf 1 maart 2010 300 LED-gloeilampen (ter waarde van 5,--) uit aan haar inwoners.

De regels bij deze actie zijn:


· Per huishouden uit Kralingen-Crooswijk 1 LED-gloeilamp


· Neem identificatiebewijs mee (rijbewijs of paspoort)


· OP = OP!