Erasmus Universiteit Rotterdam

Alumna Marjolein Fischer wint de Prijs voor het Cultuurmanagement

Onderscheiding voor beste Master Thesis over management in cultuursector

Marjolein Fischer, alumna van de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen, heeft op maandag 1 maart 2010 de Prijs voor het Cultuurmanagement gewonnen. De vorig jaar afgestudeerde Fischer won de prijs met haar master thesis 'Music Lovers and Money. A contingent valuation study on classical Music and popular Music audiences in the Netherlands.' De Prijs wordt jaarlijks door de Universiteit Antwerpen uitgereikt aan de beste ongepubliceerde studie over het cultuurmanagement in Vlaanderen en Nederland.

Marjolein Fischer studeerde vorig jaar af in de richting Cultural Economics and Cultural Entrepreneurship. In haar eindonderzoek gaat ze in op de problematiek van de betalingsbereidheid van cultuurparticipanten. De oud-studente mocht een oorkonde en een bedrag van 2500 euro in ontvangst nemen.

De Prijs voor het Cultuurmanagement is tot stand gekomen door het prof. Robert Bilsen Fonds voor Cultuurmanagement. Het Fonds wil met de prijs de kwaliteit van het management in de sector van kunst en cultuur stimuleren.