Gemeente Maassluis

Jongeren denken enthousiast mee over jeugdnota Maassluis

middag-tot-14-jaar-jeugdnot.jpg

Na de succesvolle start van de gespreksronde over de jeugdnota op 17 februari met professionals, kon de afgelopen week de jeugd van Maassluis van zich laten horen. De jongeren gingen in jongerencentrum Skills op woensdagmiddag 24 en vrijdagavond 26 februari jl. met elkaar in gesprek over de vraag wat zíj nu belangrijk vinden in en voor Maassluis. Op woensdag werd ook de winnaar bekend gemaakt van de filmpjeswedstrijd, die via de website www.jijenmaassluis.nl onder de jeugd in Maassluis was uitgezet. Unaniem werd gekozen voor Boris met zijn wens voor een `diabolodag'.

Op woensdagmiddag 24 februari werd de aftrap voor het gesprek met de jeugd tot 14 jaar gegeven door middel van een aantal korte filmpjes, dat door de jeugd zelf was ingezonden. De belangrijkste conclusie van dit gesprek was dat jongeren het belangrijk vinden om lekker buiten te kunnen spelen. En de meest favoriete bezigheid is dan voetballen. Ook werd het leukste filmpje gekozen en unaniem werd door de aanwezige jongeren het filmpje van Boris met zijn diabolo verkozen. Boris laat enkele trucjes zien met diabolo en hij zou graag een `diabolodag' georganiseerd zien in Maassluis, met eventueel een wedstrijdelement erin. Hij is dan ook de terechte winnaar van een Nintendo DSi. Het Jongerenwerk Welzijn E25 overweegt al om de wens van Boris snel op te volgen! Na afloop was er voldoende tijd om met de wethouder Joop Luijendijk na te praten en hem uit te dagen voor een computerspel of een potje biljart.

Op vrijdagavond 26 februari was het de beurt aan de jongeren van 14 tot 23 jaar en ook zij kregen de kans om hun mening over het Maassluise jeugdbeleid te geven. Aan de hand van stellingen werd gedebatteerd met de wethouder Joop Luijendijk over onderwerpen die de jeugd in Maassluis raken. De avond werd afgesloten met een jonge stand-up comedian. Wethouder Luijendijk benadrukt: "Juist de input van de jeugd zelf is van wezenlijk belang voor het gemeentelijke jeugdbeleid en ik kijk terug op een succesvolle gespreksronde met alle betrokkenen."