Gemeente Stadskanaal

Tot 31 maart kunnen straten zich opgeven voor `Het Nationale Klimaatstraatfeest', de grootste energiebesparingscampagne van Nederland. In de campagne besparen burgers samen met hun buren energie. Dat is goed voor het klimaat én voor de portemonnee. De campagne wordt op 29 mei 2010 afgesloten met maar liefst 500 straatfeesten door heel Nederland. Ook in in Stadskanaal zijn er straten in de race voor een van de 500 gratis straatfeesten.

Hoe doet u mee?

Meld u aan op de website I www.klimaatstraatfeest.nl. U kunt daar op de pagina Mijn straat zien wie van uw buren nog meer meedoen. Wie zich aanmeldt ontvangt een gratis energiebox met energiebesparende artikelen (zolang de voorraad strekt). Op de site vindt u ook diverse testjes en tips die helpen om energie te besparen. Door energie te besparen en/of door te kiezen voor duurzame energie verzamelt u klimaatpunten voor uw straat. Daarnaast zijn er via prijsvragen allerlei extra prijzen te winnen. De 500 straten die de meeste klimaatpunten verzamelen, winnen een straatfeest op 29 mei. Mogelijk worden een of meerdere straatfeesten in gemeente Stadskanaal gehouden!

Verdien 5000 klimaatpunten met Earth Hour

Zaterdag 27 maart van 20.30 tot 21.30 uur gaat het licht uit. Over de hele wereld zullen steden, bedrijven en huishoudens een uur lang `op zwart gaan': Earth Hour. Doe met zoveel mogelijk klimaatburen mee en gooi allemaal op zaterdagavond de 27e, om 20:30 zoveel mogelijk lichtschakelaars om. Alle deelnemende straten die een foto of filmpje uploaden waarin deze actie is vastgelegd, krijgen 5000 klimaatpunten.
* 3 maart 2010