Politie Haaglanden

Persberichten 3 maart

Haaglanden, 03-03-2010

Man rijdt zwangere vrouw aan en rijdt door (oproep getuigen)

Den Haag Een hoogzwangere vrouw liep op dinsdag 2 maart omstreeks 08.35 uur op de Kiwistraat ter hoogte van het Spectrum. Volgens de vrouw kwam er op dat moment een klein model personenauto hard achteruit gereden in de richting van de vrouw. De vrouw besefte dat de bestuurder van deze auto haar kennelijk niet zag en wilde zichzelf beschermen door zich met haar handen af te zetten tegen de auto. Zij stapte nog net op tijd opzij en gebaarde naar de mannelijke bestuurder van de auto. Deze man keek haar nogal boos aan. Omdat het erop leek dat de man wilde uitstappen liep de vrouw geschrokken verder. Plotseling hoorde zij achter zich het geluid van spinnende autobanden. Kort daarna voelde zij dat ze van achteren door de auto werd aangereden en dat de auto over haar voet reed. De bestuurder keek de vrouw aan en ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. Het zou gaan om een klein model personen auto vermoedelijk van het merk Nissan Sunny of Toyota Starlet.

Politie Haaglanden heeft deze zaak in onderzoek en zoekt getuigen van deze opzettelijke aanrijding.

Veelplegers proberen in te breken

Den Haag Drie bekende Haagse inbrekers van 18, 24 en 25 jaar oud zijn woensdag 3 maart omstreeks 01.15 uur aangehouden nadat zij over het hek van een museum aan de Korte Vijverberg waren geklommen en tegen de deur aan hadden getrapt. Toen het alarm af ging, vluchtten de mannen. Agenten wisten hen aan te houden op de Lange Poten. Van de drie mannen is bekend dat zij regelmatig misdrijven plegen en zij staan dan ook als veelpleger vermeld op de zogenoemde top 500-lijst van stelselmatige daders. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze groep verdachten.

Heeft u informatie over deze aanrijding, neem dan contact op met de recherche van Bureau Loosduinen via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem dan via M, 0800-7000

Aanrijding vrachtwagen en auto

Den Haag Dinsdag morgen omstreeks 07.00 uur vond er op de Gevers Deynootweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtwagen. De auto stond daar geparkeerd (aan de rechterkant van de weg, in de richting van het Gevers Deynootplein) en wilde het parkeervak verlaten. Een vrachtwagen reed op dat zelfde moment langs en kon een aanrijding niet voorkomen. De vrachtwagen sleurde de auto enkele meters mee. De bestuurder van de auto (een 40-jarige Hagenaar) leek op het eerste gezicht ernstig gewond en was niet aanspreekbaar. Hij is door de brandweer uit zijn auto geknipt, en vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij een gelukkig slechts een hersenschudding had. Zijn bijrijdster (een 37-jarige Haagse) werd ook naar het ziekenhuis gebracht: zij was niet gewond, maar wel erg geschrokken. Ook de vrachtwagenchauffeur (39-jarige man uit Luyksgestel) was geschrokken, maar niet gewond. Hij is meegenomen naar het politiebureau om enigszins van de schrik te bekomen. De Gevers Deynootweg is tijdelijk afgesloten geweest voor alle verkeer. De politie nam zowel de auto als de vrachtwagen voor technisch onderzoek in beslag.

Diensthond pakt inbreker

Den Haag Een 31-jarige Haagse inbreker kwam er woensdag 3 maart niet zonder kleerscheuren vanaf. De man brak omstreeks 02.30 uur in, in een woning aan de Prinsegracht en wist daar diverse goederen buit te maken. Na een melding van een alerte getuige wist diensthond Robin de verdachte op de Herderslaan te pakken. De man raakte hierbij gewond. Hij is voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Flink betalen na verkeersovertreding

Den Haag Een 54-jarige automobilist uit Den Haag werd door politie agenten gecontroleerd op de Aaltje Noorderwierstraat. De man reed zonder autogordel. Tijdens de controle bleek tevens dat deze man gesignaleerd stond voor drie openstaande boetes. Hij heeft deze boetes voor in totaal 554,89 afgerekend en moest nog een boete betekenen.

Getuigen diefstal auto-onderdelen gezocht
Wassenaar - Op het Rozenplein hebben onbekenden in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 februari een witte BMW 560L, met buitenlands kenteken, gestript. Er werden zowel vanaf de buitenkant als van het interieur van de auto onderdelen ontvreemd. De recherche van Bureau Wassenaar komt graag in contact met mensen die in de bewuste nacht iets gezien hebben van deze diefstal. Heeft u informatie die kan helpen de daders te traceren? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Wassenaar via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Aanhoudingen voor wapenbezit

Leidschendam Een toezichthouder van het recreatiegebied Vlietlanden meldde dinsdag 2 maart omstreeks 16.15 uur bij de politie dat er twee personen in het gebied rondreden, met een honkbalknuppel in het zijvak van het portier. Politieagenten namen poolshoogte en troffen in het recreatiegebied een man en een vrouw in een auto aan. Omdat het tweetal de stoptekens negeerde, reden de agenten hen klem. In de auto vonden de agenten behalve de knuppel, ook nog een mes, bivakmuts en tape. Ondanks dat zij zich flink verzetten, werden de Leidschendammers (41 en 24 jaar) aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Diefstal opgelost dankzij Opsporing Verzocht

Voorburg Een 41-jarige schoonmaker uit Spijkenisse wist in de zomermaanden behoorlijk de bloemetjes buiten te zetten. De man vond eind juli 2009 tijdens zijn werkzaamheden in een schoolgebouw in Voorburg, een bankpas en de daarbij behorende pincode. Hij eigende zich de bankpas toe en wist daarmee ongeveer 26.000 euro op te nemen. De politie beschikte over duidelijke camerabeelden van de pintransacties en heeft die getoond in het programma Opsporing Verzocht. De werkgever van de schoonmaker, maar ook zijn familie, zetten de politie op het spoor van de Spijkenisser. Nadat zij het programma hadden gezien, wisten zij de man te bewegen zich te melden aan het politiebureau. Hij verscheen op dinsdag 2 maart omstreeks 10.00 uur aan bureau Leidschendam-Voorburg, waarop hij werd aangehouden. De Spijkenisser bekende de diefstal en vertelde het geldbedrag in diverse opnames te hebben buitgemaakt. De man had het geld al over de balk gesmeten. Hij verklaarde het bedrag wel terug te willen betalen. De politie heeft proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt.

Vrachtwagenchauffeur op de bon
Poeldijk - Een surveillerende agent zag dinsdag 2 maart op de Nieuweweg een containervrachtwagen rijden met achterop twee gevulde containers. Omdat de containers niet gezekerd waren, liet de agent de chauffeur stoppen om hem hiervoor te bekeuren. Tijdens de controle bleek de vrachtwagen niet voorzien te zijn van een kenteken. Achterop de wagen was een bordje bevestigd dat aangaf dat de wagen maximaal 25 km/uur zou rijden en dat het daarom om een voertuig met beperkte snelheid zou zijn. De 36-jarige chauffeur uit 's-Gravenzande kreeg een proces-verbaal voor het niet zekeren van de lading. De vrachtwagen is voor onderzoek overgebracht naar het verzamelgebouw van Politie Haaglanden.

Meisje gewond door aanrijding

Kwintsheul / Westland Op de Heulweg botsten dinsdag 2 maart een auto en een bromfiets op elkaar. Rond 14.15 uur reden zowel de automobilist als de bromfietster op de Heulweg, in de richting van de Dorpskade. Toen de 52-jarige automobiliste op een gegeven moment wilde afslaan, zag zij de 16-jarige Haagse over het hoofd. Het meisje kwam ten val en raakte gewond aan haar mond. Ze werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Winkeldief

Wateringen/Westland Medewerkers van een bouw- en tuinmarkt aan de s-Gravenzandseweg hielden dinsdag 2 maart een winkeldief aan. Op beelden van de bewakingscamera zagen zij hoe de 19-jarige jongen zonder vaste woon- en verblijfplaats een moersleutel in zijn broek stopte, en de winkel uit loopt zonder te betalen. Medewerkers droegen de dief over aan de agenten, die hem meenamen naar het politiebureau.

Inbreker aangehouden

Delft - Naar aanleiding van een melding dat een bewoner van de Churchilllaan twee inbrekers had overlopen, gingen agenten dinsdag 2 maart omstreeks 20.00 uur direct poolshoogte nemen. In de omgeving hield een politiebiker een 17-jarige Delftenaar aan die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij probeerde nog te vluchten en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij is ingesloten op het politiebureau. De recherche onderzoekt de zaak.

Te dronken om te fietsen

Delft Op de Industriestraat hielden politieagenten woensdagochtend 3 maart een dronken Schipluidenaar aan, nadat zij hadden gezien hoe hij met zijn fiets tegen een geparkeerde auto aan reed en gewoon doorfietste. Rond 03.30 uur waren de agenten op de Industrieweg naar aanleiding van een inbraakmelding. Terwijl zij daar het pand controleerden, komen er twee jongens aan fietsen. Één van hen een 20-jarige man - was zo dronken dat hij niet meer recht kon fietsen. Voor de neus van de agenten botst hij frontaal op de geparkeerde auto; dit leverde een kras en een ontzette bumper op. Echter, de jongen fietste gewoon door. Pas toen hij de agenten zag, stapte hij alsnog af. Na drie pogingen lukte het de man pas om een blaastest te volbrengen; hij blies 850 ugl. Hij werd meegenomen naar het politiebureau.

Politie zoekt getuigen van overval op avondwinkel

Delft Op de Voorstraat werd dinsdagavond een avondwinkel overvallen. Rond 23.40 uur kwam een man de winkel binnen, die zijn gezicht bijna volledig had bedenkt met een sjaal. Hij bedreigde het aanwezige personeelslid met een mes, en nam geld en sigaretten mee. Hij vluchtte vervolgens door de Molenstraat, in de richting van de Verwersdijk. De overvaller was vrij lang, ongeveer 1.90 meter, met een mager postuur. Hij droeg een korte beige/bruine jas, een beige/bruine broek en handschoenen. De politie is op zoek naar mensen die rond 23.40 uur iets van de overval(ler) hebben gezien. Ook mensen die anderzijds informatie hebben die kan leiden naar de dader, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Delft op 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan met M. op 0800-7000.

Gasolietank weggenomen
Delfgauw - Onbekenden namen tussen woensdag 24 februari en dinsdag 2 maart vanaf een bouwplaats aan de Rijksstraatweg een gasolietank met daarin circa 750 liter gasolie weg. De tank heeft een totale capaciteit van 1000 liter. Om de tank weg te kunnen nemen, heeft men het bouwhek verplaatst. Voor de diefstal moet gebruikt zijn gemaakt van (kleine) vracht- of kraanwagen.
Heeft u iets gezien van deze diefstal? Heeft u informatie over de daders of weet u waar deze tank nu is? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Straatroof, politie zoekt getuigen

Delfgauw Twee vriendinnen liepen dinsdag 2 maart omstreeks 16.15 uur op de Kerkmeesterstraat toen er vijf jongens op hen af kwamen. Eén van de twee vrouwen werd net gebeld en had zodoende haar telefoon in haar hand. De telefoon werd uit haar hand gerukt door één van de jongens, alle vijf renden hard weg. De vijf jongens waren allen licht getint en droegen donkere kleding. Eén van de jongens droeg een glimmende jas met capuchon. De capuchon droeg hij op zijn hoofd, op de jas stond Nickelson. Een andere jongen had een wenkbrauw piercing en droeg een langere stoffen jas ( tot op zijn knieën). Een derde jongen droeg een donker kleurige jas met een beige zwart kleurige bontkraag. De jongens waren tussen de 16 en 21 jaar. De politie zoekt getuigen van deze straatroof. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u informatie over deze vijf straatrovers? Neem dan contact op met de recherche van bureau Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M 0800-7000.