FNV

Wilna Wind vertrekt bij de FNV

Federatiebestuurder Wilna Wind treedt per 15 maart terug uit het dagelijks bestuur van de vakcentrale FNV. Persoonlijke overwegingen liggen ten grondslag aan haar besluit. Haar collega's in het FNV-bestuur respecteren dat. Wind, die in 2005 toetrad tot het federatiebestuur van de FNV, keert niet terug in een andere functie binnen de vakcentrale. Haar collega-federatiebestuurders nemen haar takenpakket tijdelijk waar. Wind beraadt zich op een toekomst elders.

Wilna Wind bekleedde bij haar aantreden de sleutelfunctie van cao-coördinator binnen Nederlands grootste vakcentrale. De in het Overijsselse Ommen geboren Wind (1961) ontpopte zich in de afgelopen jaren als een taaie onderhandelaar. Een vaardigheid die haar goed van pas kwam bij haar rol van 'wegbereider' van voor- en najaarsoverleggen en sociale akkoorden. Zo speelde zij een belangrijke rol bij de onderhandelingen over belangrijke dossiers als ontslagrecht en de AOW. En in het voorjaar van 2009 was Wind nauw betrokken bij het opstellen van maatregelen om de ergste gevolgen van de crisis voor werknemers te verzachten: werktijdverkorting (WTV) en de deeltijd-WW.

Andere onderdelen in haar portefeuille waren onder andere: sociaal economisch beleid inclusief duurzaamheid, werkzekerheid & employability, arbeid & zorg, inkomensbeleid & belasting, flex & zekerheid, vrouwen & diversiteit.