Gemeente Waddinxveen


Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst luidt uitvoeringsfase Park Triangel Waddinxveen in
Ondertekening van de Samenwerkingsovereenkomst Park Triangel door directeur de Haas van Bouwfonds Ontwikkeling (l.)en wethouder Wiebrand Dijksterhuis (r.)

Op 1 maart 2010 hebben de gemeente Waddinxveen en Bouwfonds Ontwikkeling BV de Samenwerkingsovereenkomst Park Triangel (SOK) ondertekend. Daarmee is de weg vrij voor de realisatie van dit omvangrijke woningbouwproject.

De ondertekening ging vooraf aan de onthulling van het projectbord in de hoek van de Beijerincklaan en de Zuidelijke Rondweg en de officiële opening van het projectkantoor Park Triangel. De nieuwe woonwijk Park Triangel omvat zeven buurten met in totaal circa 2.700 woningen, die fasegewijs worden ontwikkeld over een periode van ongeveer vijftien jaar. Naar verwachting kan eind 2011 in Park Triangel de eerste paal worden geslagen.

Â

Al op 17 februari jl. heeft de gemeenteraad het Integraal Ontwikkelingsplan Park Triangel (IOP) unaniem vastgesteld. âMet deze vaststelling van het IOP en de ondertekening van de Samenwerkingsovereenkomst door de gemeente en Bouwfonds Ontwikkeling is hét fundament gelegd voor de realisatie van Park Triangel, zowel planologisch, financieel als organisatorisch. Bovendien kunnen we met het woningbouwprogramma flexibel inspelen op de huidige marktsituatie. Ook wordt een aantal instrumentaria uitgewerkt om de doorstroming van de lokale woningmarkt te bevorderen en een deel van de koopwoningen beter bereikbaar te makenâ, benadrukte wethouder Wiebrand Dijksterhuis. âWe zijn dan ook trots dat we de plannen nu kunnen gaan uitrollen!â Wiebrand Dijksterhuis stond ook stil bij de inbreng van de themapanels. Hij bedankte alle aanwezige leden voor de waardevolle suggesties en ideeën die zij tijdens de ontwikkelfase van Park Triangel hebben ingebracht.

Â

Aan de slag!

Directeur Wim de Haas van Bouwfonds Ontwikkeling ging in zijn toespraak in op het vervolgtraject. âDe volgende stap is de oprichting van de Grondexploitatiemaatschappij (GEM), naar verwachting in mei 2010.â De GEM neemt de voorbereiding en uitvoering van het bouwrijp maken van Park Triangel, de aanleg van de hoofdplanstructuur en de gefaseerde realisatie van de deelplannen onder haar hoede. Nog dit jaar wordt gestart met de verkaveling van de eerste twee deelplannen en de voorbelasting van een deel van het plangebied. Naar verwachting zal eind 2011 de eerste paal worden geslagen. In de periode 2011 â 2025 zullen in Park Triangel ongeveer 2.700 woningen fasegewijs worden gebouwd. In de wijk komen ook tal van voorzieningen, een park met een mooie waterpartij, passende infrastructuur en ruimte voor bedrijvigheid.

Â

Feestelijke onthulling projectbord

Na de ondertekening van de SOK door wethouder Wiebrand Dijksterhuis en directeur de Haas van Bouwfonds Ontwikkeling werd het projectbord Park Triangel in de hoek van de Beijerincklaan en de Zuidelijke Rondweg onthuld. Daarna volgde de officiële opening van het Projectkantoor Park Triangel, waar de GEM zijn intrek neemt.