D66

woensdag 3 maart 2010

Bustourdag 15: Amsterdam

De D66 campagnebus bezocht de Dappermarkt in Amsterdam. Ach kind, ik stem al zo lang niet meer zo vertrouwde een marktkoopvrouw onze flyeraars toe. Ook zij overwoog om ditmaal toch te stemmen, op D66.

Amsterdam

Tussen 10:00 en 11:00 uur op woensdagochtend bezocht de D66 campagnebus de Dappermarkt in Amsterdam. Amsterdams lijsttrekker Ageeth Telleman en Tweede Kamerlid Boris van der Ham willen de Amsterdammers overtuigen van de noodzaak van verandering. Op onderwerpen als onderwijs is dit zeker nodig.

Amsterdam

Amsterdammers willen dat er meer geld wordt geïnvesteerd in onderwijs. Dat blijkt uit een peiling van de dienst O&S in opdracht van D66. De peiling laat zien dat maar liefst 38% van de Amsterdammers wil dat de gemeente meer investeert in onderwijs. Vorige week presenteerde D66 haar plannen voor het onderwijs in Amsterdam.

Ondanks de bezuinigingen trekt D66 de komende vier jaar elk jaar 40 miljoen euro uit voor investeringen in voorscholen voor taalonderwijs, schakelklassen en een onderwijsfonds voor leraren op zwakke scholen.

Ook heeft D66 éénmalig een bedrag van 10 miljoen euro over voor de huisvestingsopgave van scholen, van het samenvoegen van MBO-scholen met VMBO-locaties tot het opknappen van schoolgebouwen.