FloraHolland


Nominaties `De Glazen Tulp 2010' bekend

FLORAHOLLAND, 3 maart 2010 (persbericht) - Vandaag zijn opnieuw acht nominaties bekend gemaakt voor `De Glazen Tulp 2010'. Samen met acht eerder genomineerde producten komen deze bloemen, planten en concepten in aanmerking voor deze prestigieuze prijs (die voorheen bekend stond als de FloraHolland Award). Algemeen directeur Timo Huges van FloraHolland onthulde de nominaties op het Noviteitenplein van de FloraHolland Trade Fair in Naaldwijk. Daar staan meer dan vijftig nieuwe planten, bloemen en concepten gepresenteerd. De nu genomineerde producten zijn de beste introducties van het afgelopen half jaar. De producten en concepten werden genomineerd door een vakjury, bestaande uit Olivier Mathys (Javado), Ed Mol (Waterdrinker), Danny van Bergenhenegouwen (Fleura/Metz), Karine Dufresne (Fleura/Metz), Patrick Dobbe (Dobbe Flowers), Wim Ton (Agoragroup), Roy Vijverberg (Hamifleurs), Ronald Arkesteijn (Zyon-Group BV) en Hans Wijsman (Koninklijke Lemkes).

Genomineerd in de categorie snijbloemen zijn:

- Rosa grootbloemig Deep Water - Zuurbier & Co en Sjaak van der Hulst
- Rosa grootbloemig Miss Piggy+ - Kwekerij de Singel

Genomineerd in de categorie kamerplanten zijn:

- Kalanchoë more flowers Paris - Queen

- Euphorbia pulcherrima Princettia - Pligt Professionals, A. Baas Potplantenkwekerij, Kuijvenhoven, Strijbis Verbeek en Ammerlaan

Genomineerd in de categorie tuinplanten is:

- Phylliopsis hillieri Sprite - Kortenhorst Boomkwekerij

Genomineerd in de categorie concepten zijn:

- Phalaenopsis Mirror Miracle - Opti-flor BV
- Wallflower - Wallflower

Top van de piramide
FloraHolland heeft voor nieuwe bloemen en planten haar FleurPrimeurbeleid. Kwalitatief goede noviteiten, die een zekere periode in voldoende aantallen worden aangeboden, krijgen in nieuwsbrieven en productpresentaties extra aandacht. `De Glazen Tulp' kan worden gezien als het topje van de introductiepiramide. Tijdens de FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer en Naaldwijk kiest een vakjury van handelsmensen de beste noviteiten in de categorieën snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten. Daarnaast worden de meest belovende productconcepten genomineerd. Per categorie kan daarnaast nog één product of concept worden genomineerd via een wildcard. Op 15 april beoordeelt een jury, onder leiding van tv-presentator Rob Verlinden, de genomineerde producten op bruikbaarheid en toegevoegde waarde voor de consument. De winnaars slepen `De Glazen Tulp 2010' in de wacht. De prijswinnaars worden op 20 mei bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op de vestiging van FloraHolland Rijnsburg.

Meer weten?
Kijk voor een totaaloverzicht van genomineerden, de digitale noviteitencatalogus en meer informatie over het noviteitenbeleid van FloraHolland op www.floraholland.com (Inkopen>Noviteiten).


Noot voor de redactie/