Gemeente Delfzijl

Wijk Delfzijl Noord maakt kans op extra subsidie

âMensen doen hun stinkende best om de wijk weer leefbaar te makenâ, dit is een zin uit één van de ruim zestig brieven die de inwoners van Delfzijl Noord schreven. Zij schreven deze brieven aan demissionair minister Van der Laan, die daarnaast een subsidieaanvraag van de wijk ontving.

Delfzijl Noord maakt kans op een extra subsidie van maximaal een miljoen euro uit het budget 40+wijken. De subsidie is specifiek bedoeld om te besteden aan projecten die de leefbaarheid in de wijk vergroten. Dit mogen projecten zijn op het gebied van: wonen, werken, leren en opgroeien, integreren en inburgeren en veiligheid.

Â

âDelfzijl Noord is mijn wijk, waarin ik thuiskom!â, dat is de naam waaronder de gemeente samen met professionals en wijkbewoners een wijkplanaanpak heeft opgesteld. In het plan staat precies beschreven hoe en met welke projecten de leefbaarheid in de wijk Delfzijl Noord vergroot kan worden. Een goed voorbeeld hiervan is het project âKinderen in beweging in de sportbuurtclubâ, om beweging en daaraan gekoppeld de gezondheid van kinderen te verbeteren. De sportbuurtclub is een âvirtueleâ vereniging waar alle kinderen van de wijk lid van zijn en die wekelijks sport- en bewegingactiviteiten organiseert.