Senternovem

03-03-2010 | Rijkssubsidie voor zestien frisse en energiezuinige schoolgebouwen

Zwartewaterland krijgt rijkssubsidie voor zestien frisse en energiezuinige schoolgebouwen. Voor maatregelen om het binnenklimaat in de zestien basisscholen in Genemuiden, Hasselt, Zwartsluis, Mastenbroek en Kampereiland te verbeteren en daarnaast het energieverbruik flink te verlagen, krijgt de gemeente 162.000 euro subsidie van de rijksoverheid.

Onderzoek, onder meer door de GGD in de regio IJssel-Vecht, toonde eerder aan dat het in veel schoolgebouwen slecht gesteld is met bijvoorbeeld de luchtverversing en ook goed schoonmaken er te vaak bij inschiet. Daarnaast kampen met name wat oudere scholen met verouderde verwarmings- en elektriciteitssystemen, met onnodig hoge energierekeningen als gevolg.

Vorig jaar september presenteerde het kabinet de extra subsidieregeling `Binnenklimaat en energiebesparing primair onderwijs'. Het uitvoeren van maatregelen moet via extra werk ook bijdragen aan bestrijding van de economische crisis. Zwartewaterland krijgt nu de kans om tegen relatief lage kosten een belangrijke slag te slaan op het gebied van energiegebruik en een gezond klimaat in scholen.
Wijzigingsdatum | 03-03-2010