Gemeente Zederik


Onderhoudswerkzaamheden aan de Singel te Meerkerk

De gemeente Zederik gaat de singel (de watergang) langs de Hazelaarsingel / Elzensingel en Bakkershof in Meerkerk een flinke opknapbeurt te geven. Om de waterkwaliteit te verbeteren worden er baggerwerkzaamheden uitgevoerd en wordt de bestaande beschoeiing vervangen.
Planning
De aannemer start maandag 1 maart met het baggerwerk aan de Bakkershof. Deze werkzaamheden nemen ongeveer twee weken in beslag. De uitkomende (schone) bagger wordt afgevoerd naar een depot in Tiel. Aansluitend wordt de beschoeiing aan beide kanten van de singel vervangen. Verwachting is dat alle werkzaamheden vrijdag 2 april afgerond zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden.

De werkzaamheden langs het deel aan de Bakkershof worden volledig vanuit het water uitgevoerd. De werkzaamheden aan de Hazelaarsingel en Elzensingel worden deels vanuit het water en deels vanaf de kant uitgevoerd.

Later dit jaar wordt de duiker onder de Blommendaal ter hoogte van de Bakkershof vervangen. Dit wordt uitgevoerd door een andere aannemer in een aparte aanbesteding. Wanneer deze werkzaamheden starten is nog niet bekend.

Contactgegevens
Heeft u tijdens de uitvoering vragen? Neemt u dan contact op met de gemeentelijk toezichthouder de heer Theo Vlot, bereikbaar op telefoonnummer (0183) 35 65 94.
De aannemer is Aannemingsbedrijf A.J. Kuipers B.V. uit Strijen. De hoofduitvoerder, de heer Jan van de Wetering, is in noodgevallen te bereiken op telefoonnummer (06) 511 652 51.

Werk in uitvoering