Schrijver Auke Kok doet aftrap voorleesproject in Partou-kindercentrum

03/03/2010 14:37

Partou

Partou doet mee aan het project 'Het begint met lezen' georganiseerd door Stichting Lezen & Schrijven. Deze stichting wil aandacht vestigen op de 1,5 miljoen volwassenen en de vele kinderen in Nederland, die een achterstand hebben vanwege te weinig lees- en schrijfvaardigheden. In 2010 wordt de aandacht gericht op de kinderopvang en haar medewerkers. Naast het stimuleren van de lees- en schrijfvaardigheden van de kinderen heeft het project ook het doel het taboe dat rust op ongeletterdheid van de ouders te doorbreken.

De aftrap van de editie 2010 heeft plaatsgevonden op 2 maart. In een groot aantal gemeenten hebben prominente Nederlanders op deze dag voorgelezen in een kinderopvanglocatie en het vernieuwde informatiepakket van de stichting aangeboden. Partou-kindercentrum Kasteel van Katoren in Amsterdam Centrum was een van die locaties. Daar las journalist, non-fictieschrijver en NRC-columnist Auke Kok, geflankeerd door grote Bert- en Erniepoppen, enkele verhalen voor uit tweekinderboeken over Sesamstraat met cijfers en letters, die zijn geschreven door Tooske Ragas, Renate Verbaan, Claudia de Breij en Kim-Lian van der Meij.

Zo'n dertig kinderen uit de dreumes - peutergroepen van Kasteel van Katoren luisterden aandachtig naar verhalen van Bert en Ernie over hun ervaringen met lezen en schrijven. De voorlezer werd beloond met een spontaan applausje van de kinderen en hun pedagogisch medewerkers.

Meer informatie over het project Het begint met Lezen is te vinden op mv@lezenenschrijven.nl. en www.hetbegintmetlezen.nl Meer informatie over Partou kunt u krijgen op www.partou.nl of via de afdeling communicatie op (020) 398 61 72 (Loes Klein).

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.