Gemeente Waalwijk Waalwijk werkt aan het energiebeleid

Vrijdag 26 februari jongstleden ontving Lucy Maijer een energiebespaarbox uit handen van Wethouder van Groos. Mevrouw Maijers nam de box in ontvangst namens de Waalwijkse Peter Corneliusstraat. Samen met de Wulp uit Waspik de winnaars van de Warme Truiendag fotoactie die de gemeente had georganiseerd in het kader van het gemeentelijk energiebeleid.
De Peter Corneliusstraat en De Wulp zijn actieve deelnemers aan het Nationale Klimaatstraatfeest. Hiermee dragen ze hun steentje bij aan het verbeteren van het klimaat.

Energiebeleid gemeente Waalwijk
In 2009 is de gemeente Waalwijk gestart met het zetten van de eerste stappen om op termijn alleen nog gebruik te maken van duurzame energie en zo de CO2 uitstoot tot een minimum beperken. En dit geldt niet alleen voor de gemeentelijke organisatie. We willen inwoners en bedrijven ook stimuleren dit te doen. De gemeente gaat hierin het goede voorbeeld geven. Zo zijn we op het moment bezig met de voorbereidingen voor het uitbreiden van het Ecopark in Waalwijk met een biomassacentrale, waarin o.a. groenafval wordt verwerkt tot biogas. Ook zijn we bezig met een aantal PV-projecten (zonnepanelen) voor gemeentelijke gebouwen, zoals op Den Bolder in Waspik, aldus wethouder Van Groos.

Ga verstandig met energie om!
De verwarming één graad lager spaart maar liefst zeven procent energie en dus ook zeven procent CO2 uitstoot.

Publicatie datum 01-03-2010