Politie Gelderland-Zuid

Getuigenoproep openlijke geweldpleging

Malden, 03-03-2010 o Donderdag 18 februari werden tussen 23.20 en 23.45 uur in het centrum van Malden zes jongens mishandeld door een nog een onbekende groep jongens. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen.

Voor het winkelcentrum de Promenade, op het Kerkplein, werden drie jongens van 15,16 en 18 jaar uit Nijmegen mishandeld door een groep nog onbekende jongens. De slachtoffers stonden op het Kerkplein. Op een gegeven moment werden de jongens omsingeld door een groep van 10 á 12 jongeren, waarna zij werden mishandeld. De drie slachtoffers wisten weg te komen, waarna de groep jongeren is vertrokken.

Niet veel later werden drie andere jongens mishandeld door een onbekende groep van 7 á 8 jongens.De jongens van 13 en 14 jaar uit Malden en Nijmegen, liepen voor het gemeentehuis van Malden langs, waar zij ter hoogte van het fietspad aan de Rijksweg werden ingehaald door de groep jongens. Zonder aanleiding werden zij geslagen. Tijdens de mishandeling werd één van de slachtoffers op de Rijksweg geduwd, waardoor hij bijna werd aangereden door een passerende auto. De slachtoffers wisten vervolgens te ontkomen en renden in de richting van de Randwijcksingel.

Naar aanleiding van de mishandelingen heeft de politie een buurtonderzoek gehouden. De daders zijn jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar oud, allen met een licht getint uiterlijk.

Eén van de daders had het volgende signalement:

· Jongeman, ongeveer 1.85 m lang

· Stevig postuur

· Zwarte pet, lijkend op een Russische bontmuts

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets gezien hebben van de mishandelingen. Met name de automobilist die bijna één van de slachtoffers aanreed. Heeft u iets gezien neem dat contact op met de politie in Groesbeek, via 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via 0800-7000.

(15)

Laatst gewijzigd 03-03-2010 14:57 | © Regio Gelderland-Zuid |