Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 3 maart

Hoorn, 03-03-2010 o 15.00 uur

Negeren gesloten verklaring: 30 boetes

De Koog/Den Burg, woensdag 3 maart

Dinsdag kregen 30 automobilisten een boete op de Pontweg. Deze weg is vanaf de boot tot de rotonde bij de Akenbuurt in Den Burg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer in verband met asfalteringswerkzaamheden. Bromfietsers kunnen gebruik maken van de fietspaden omdat de fietspaden wel voor het grootste gedeelte te gebruiken zijn. De borden voor de gesloten verklaring worden echter massaal genegeerd door weggebruikers. De politie controleerde daarom dinsdagmiddag op deze weg. 30 Bestuurders kregen een boete.

Aanhouding voor bedreiging ex

Wognum, dinsdag 2 maart

Een 55-jarige man uit Wognum werd dinsdagavond rond 23.45 uur aangehouden. De man probeerde meerdere malen de woning van zijn ex-vrouw binnen te dringen. Zij wilde hem echter niet binnen laten. Hij bedreigde haar diverse malen met de door. Hij uitte ook bedreigingen en beledigingen naar de agenten die de verdachte aan kwamen houden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Verdachten aangetroffen in sloot en bosjes

Den Helder, woensdag 3 maart

Woensdagochtend werden rond 02.45 uur een 36-jarige man uit Alkmaar en een 20-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Kruiszwin. Een getuige zag een persoon lopen rond een snackbar en hoorde geluiden. Deze getuige belde de politie. Door agenten werd er een man aangetroffen in de bosschages bij de snackbar. Dit bleek de 36-jarige Alkmaarder te zijn. Hij werd aangehouden voor poging tot inbraak. Bij verder onderzoek bleek er zich nog een man in de sloot te bevinden. Deze man was onderkoeld en moest naar de EHBO-post van het ziekenhuis worden overgebracht. Hij werd enkele uren later overgebracht naar het politiebureau. Bij de snackbar bleek dat gepoogd was een raam open te breken.

Fietser gewond bij aanrijding

Hoorn, dinsdag 2 maart

Een 65-jarige fietsster uit Zwaag raakte dinsdagavond rond 19.45 uur gewond bij een aanrijding op de Provinciale weg. De vrouw fietste vanaf de Zwaagmergouw in de richting van de Liornestraat waar zij groen licht had. Zij werd geschept door een 59-jarige automobilist uit Blokker. Onderzocht wordt of hij door rood reed. De fietsster liep bij de aanrijding een gebroken rib en sleutelbeen op en had diverse kneuzingen.

Drankrijder

Bergen, woensdag 3 maart

Een 42-jarige automobilist uit Alkmaar moest woensdagochtend rond 00.48 uur zijn rijbewijs inleveren toen hij werd aangehouden op de Loop. Hij moest blazen en blies 600 ug/l. Dit is ruim tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 600 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l.

Controle op 50 km-weg

Den Helder, dinsdag 2 maart

Bij een snelheidscontrole op de Kanaalweg dinsdagmiddag van 15.30 tot 17.55 uur werden 64 overtredingen geconstateerd. Op deze 50-km weg passeerden in totaal 760 bestuurders de controle. De hoogst gemeten snelheid was 91 km/u.

Bromfietscontrole

Hoorn, woensdag 3 maart

Op de Blauwe berg en de Noorderveemarkt werd dinsdagochtend van 07.45 tot 11.30 uur een bromfietscontrole gehouden samen met de Rijks Dienst voor het Wegverkeer (RDW). In totaal werden er 70 bromfietsers gecontroleerd. 24 Waren er in overtreding. De meeste overtredingen waren voor het overschrijden van de constructiesnelheid en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Verder werden er onder andere nog boetes uitgedeeld voor het niet hebben van een buitenspiegel, het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs en het rijden met een lekke uitlaat.