Provincie Flevoland
Startsein tentoonstelling `Reizend Landschap'

Publicatiedatum: 3 maart 2010

Een tentoonstelling die verhaalt over het ontstaan van Flevoland, het kenmerkende landschap en de planten en dieren die daarbij horen. Dat is de tentoonstelling `Reizend Landschap'. De tentoonstelling is de komende vier jaar op verschillende plaatsen in Flevoland te bekijken. Op vrijdag 5 maart geeft gedeputeerde Anne Bliek het startsein voor de reis van de tentoonstelling.

Flevoland heeft een unieke geschiedenis en daarmee ook een bijzonder landschap. Reden voor de Provincie Flevoland en Landschapsbeheer Flevoland, met subsidies van Leader en Europa, om een tentoonstelling over dit onderwerp te ontwikkelingen. De tentoonstelling betreft een 40 m grote maquette met bomen, wegen, windmolens, boerderijen en water.

`Je loopt door Flevoland'

Gedeputeerde Bliek: `Je loopt echt door Flevoland heen, over paden die tussen en door de verschillende polders kronkelen. En voor wie niet alleen het landschap wil beleven, maar nog wat meer wil weten zijn er informatiepanelen en laden vol wetenswaardigheden.' Verder kunnen er verhalen van Flevolanders beluisterd worden, verhalen van een pionier of een huidige bewoner. Kortom, voor ieder wat wils. Van even snel er doorheen lopen, tot verdieping in het landschap, zijn structuur en zijn bewoners.

Tot 29 maart in provinciehuis

Het Reizend Landschap start zijn vier jarige reis in het provinciehuis aan de Visarenddreef in Lelystad, maar zal nadien bij scholen culturele instellingen, bibliotheken, verzorgingshuizen, dorpshuizen en natuurinfocentra te bezichtigen zijn. Tot 29 maart is de tentoonstelling te bekijken tijdens kantooruren in het provinciehuis van Flevoland.