Gemeente Breda

Start uitvoering nota âSamen aan de Slagâ

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beleidsregels subsidieverstrekking diversiteit vastgesteld. Organisaties kunnen in aanmerking komen voor subsidie om projecten uit te voeren die zijn gericht âop het versterken van culturele diversiteitâ.

Dit zijn bijvoorbeeld projecten op het gebied van onderwijs, werk en sociale integratie. Voor 2010 is een bedrag beschikbaar van ⬠315.000,-.
Voor 2011 tot en met 2013 is jaarlijks ⬠225.000,- beschikbaar voor de uitvoering van projecten.

Vorig jaar juli heeft de gemeenteraad die nota âSamen aan de slag; bouwen aan cultureel diversiteitbeleid Breda, 2009 â 2013â vastgesteld. Deze nota is tot stand gekomen via de methode âWaarderend Vernieuwenâ. Ook aan het uitvoeren van de nota ligt deze methodiek ten grondslag. Het nemen van initiatief en dit tot uitvoering brengen is daarin cruciaal.

De Stadsgesprekken, die in 2008 en in 2009 zijn georganiseerd, hebben burgers met verschillende etnische, culturele en sociale achtergronden en professionals uit diverse disciplines samengebracht in ontmoeting en dialoog. De deelnemers aan de Stadsgesprekken kregen de gelegenheid om te vertellen wat hun dromen voor de toekomst waren, waarna de betrokken partijen gezamenlijk bekeken hoe deze dromen en verlangens vertaald konden worden in concrete acties. Een aantal deelnemers heeft met ambtelijke ondersteuning de Bouwgroep gevormd, die uiteindelijk de beleidsnota heeft opgesteld.

De beleidsregels voor de subsidieverstrekking zijn ook in samenspraak met de leden van de Bouwgroep tot stand gekomen. Vanuit de Bouwgroep is er een werkgroep ingesteld met ambtelijke ondersteuning, die het voorstel heeft ontwikkeld. Het resultaat is een toetsingskader dat kan rekenen op het draagvlak van de Bouwgroep.
De 15 initiatieven zoals genoemd in de nota âSamen aan de slagâ kunnen ook via de subsidieregeling worden gerealiseerd mits ze aan de criteria voldoen.

Breda, 3 maart 2010

Te downloaden:

* Subsidieregeling Diversiteit 190210.pdf
* 0244_09_Nota Diversiteit INTERNET.pdf

Zie het origineel