Gemeente Hoorn

Gemeente Hoorn voert controles uit bij horeca

In de periode van maart tot en met oktober gaat de gemeente Hoorn integrale controles uitvoeren op horecagelegenheden in de binnenstad. Een team van inspecteurs gaat controleren op de naleving van vergunningvoorschriften, de milieuvoorschriften en brandveiligheid. Met deze eenmalige integrale controle wordt de horecaondernemer niet meer belast met meerdere bezoeken van gemeentefunctionarissen.

De gemeente Hoorn gaat onder andere controleren op: brandpreventie (nooduitgangen, vluchtwegen, transparanten en blusmiddelen en dergelijke), bouwkundige eisen (illegale verbouwingen, de staat van het perceel, reclame-uitingen en de inrichtingseisen voor drank en horeca), milieu (voorschriften uit het besluit Algemene Regels voor Inrichtingen Milieubeheer) en Inspectie Drank&Horeca (naleving van vergunningvoorwaarden ook van terrassen).

Om de controle zo vlot mogelijk te laten verlopen, verzoekt de gemeente Hoorn de horecaondernemers om vergunningen, eventuele logboeken en contactgegevens bij de hand te hebben.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met: Bureau Vergunningen en Bouwtoezicht (voor brandpreventie & bouwkundige eisen): telefoon 0229 252423.
Milieudienst Westfriesland: telefoon 0229 284640. Bureau Stadstoezicht (inspectie drank & horeca en terrassen): telefoon 0229 276880.
Laatste wijziging van deze pagina: 3 maart 2010