Politie Kennemerland

Weinig overtredingen bij verkeerscontroles

Regio Kennemerland, 03-03-2010

Verkeerscontroles

HAARLEM, 2 maart De politie hield dinsdagmiddag tussen 15.00 uur en 16.00 uur een verkeerscontrole op de Engelandlaan. Hierbij hoefde van de 90 passanten en slechts zes bekeurd te worden. Vier bestuurders kregen een boete voor het niet dragen van de autogordel. Één automobilist is bekeurd voor het niet handsfree telefoneren en een andere automobilist kreeg een boete omdat hij zijn voertuig binnen vijf meter van een kruising had geparkeerd.

BEINSDORP, 2 maart Dinsdagmiddag hield de politie op de Venneperweg een verkeerscontrole gericht op het dragen van de autogordel en het negeren van het inrijverbod voor vrachtwagens. Vier automobilisten kregen een bekeuring omdat zij hun gordel niet droegen. Twee vrachtwagenchauffeurs zijn bekeurd omdat zij het inrijverbod negeerden. Alle betrokkenen krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

AERDENHOUT, 2 maart De politie hield dinsdagmiddag op de Burgemeester den Texlaan een snelheidscontrole met een lasergun. Tussen 15.00 uur en 16.15 uur werden zeven snelheidsovertreders betrapt. De hoogste snelheid was 69 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan. Daarnaast werden nog vier bestuurders bekeurd voor het niet handsfree bellen, het niet dragen van de autogordel en één automobilist kreeg een boete omdat zijn kenteken onleesbaar was.

NIEUW-VENNEP, 3 maart Woensdagmorgen hield de politie op de Zuiderdreef een snelheidscontrole. Hierbij zijn tussen 10.50 uur en 11.10 uur vier bekeuringen uitgeschreven.

Op de Hoofdweg werden dezelfde ochtend in totaal drie boetes uitgedeeld aan snelheidsovertreders. De hoogste snelheid was 84 km per uur. De betrokken bestuurders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.