Gemeente Almere

Werkzaamheden zuidelijk deel van Buitenmere

03-03-2010

Begin februari 2010 is er gestart
met het vervangen van luifels en puien van de winkels aan het Globeplein. De aannemer is ook begonnen met de herinrichting van de voormalige winkel Lidl. Hier komen zes winkelunits. De bedoeling is dat de winkels medio mei open gaan.

In het voormalig pand van de Lidl komen de volgende ondernemers; Aktiesport, E-plaza, Bucka Boo Shoes, Vera Moda, Hunkemöller lingerie en Kameleon mode. Als Kameleon mode is verhuisd, huurt Blokker de vrijkomende winkelruimte erbij. Nadat die zijde gereed is wordt de overzijde aangepakt en ondertussen wordt de glazengevel tussen het oude en nieuwe deel van het Globeplein verwijderd. In het voormalig pand van vishandel Kroon zal parfumerie MOOI zich vestigen.

Openbare ruimte

Na deze werkzaamheden wordt de bestrating aangepakt, de inrichting sluit aan op het nieuwe deel van het Globeplein. Met die werkzaamheden wordt ook het deel Noordeinde tussen Globeplein en spoor en Zuideinde tussen Globeplein en Poolcirkelstraat aangepakt. In de voormalige winkel van Gall&Gall zal Jamin zich gaan vestigen. De Hema zal in het voormalig pand van Albert Heijn, in de zomer van 2010, haar nieuwe winkel gaan openen, evenals Etos Drogist, die verhuist van het Noordeinde.

In mei wordt op het Globeplein en Poolcirkelstraat ter hoogte van de oude AH een begin gemaakt met bouwrijp werkzaamheden. Hiervoor worden de parkeerplaatsen op het plein verwijderd. Na de bouwrijp werkzaamheden begint de nieuwbouw van winkels en woningen.

Begin maart 2010 zal de oplevering van de woningen boven de nieuwe Albert Heijn plaatsvinden en rondom het gebouw wordt de bestrating aangelegd.
In verband met de voorbereiding voor de geplande nieuwbouw op het parkeerterrein Sao Paulostraat worden bomen van het parkeerterrein verplant naar het bomendepot op De Vaart. Deze bomen worden zodra het mogelijk is teruggeplant in het centrum van Almere Buiten. De bomen tussen het parkeerterrein en het nieuwe deel van het Globeplein zijn niet geschikt voor verplanten, deze worden gekapt. Winter 2009