VNG maakt nieuwe raadsleden wegwijs in lokaal bestuur

03/03/2010 15:55

VNG

Persbericht

Vandaag kiezen de inwoners van 394 Nederlandse gemeenten hun nieuwe gemeenteraad. Veel nieuwe raadsleden zetten zich daarna voor en met hun inwoners in voor een krachtige en vitale gemeente. De komende bestuursperiode vraagt door nieuwe, complexe problemen veel van alle raadsleden. De VNG ondersteunt de raadsleden bij hun belangrijke taak via onder meer korte factsheets. Deze factsheets geven snel en gemakkelijk inzicht in de belangrijkste gemeentelijke onderwerpen.

Het Actieprogramma Lokaal Bestuur, een project van de VNG en het ministerie van BZK, biedt de nieuwe gemeenteraden daarnaast een inwerkprogramma aan. Raadsleden kunnen daarin inhoudelijke workshops volgen over bijvoorbeeld gemeentefinanciƫn, de programmabegroting of de rollen en instrumenten van een raadslid, maar ook hun vaardigheden bijspijkeren, onder andere op het gebied van snellezen, debatteren of omgaan met de media.

Het complete ondersteuningsaanbod van de VNG is gebundeld in een digitaal welkomstpakket voor raadsleden op www.vng.nl/raadsleden.

Den Haag, 3 maart 2010