Belgische Federale Overheid


EU-campagne over loonkloof tussen mannen en vrouwen

Datum: 03 maart 2010

Op woensdag 3 maart start in de hele EU een campagne om de loonverschillen tussen mannen en vrouwen aan te pakken. De Europese Commissie wil in aanloop naar de Internationale Vrouwendag op 8 maart 2010 meer bekendheid geven aan dit fenomeen, de oorzaken ervan en mogelijke oplossingen.

Het eenvoudige concept 'gelijke beloning voor gelijkwaardig werk' staat centraal in deze campagne van het DG Werkgelegenheid, sociale zaken en gelijke kansen van de Europese Commissie. Vrouwen verdienen in de EU gemiddeld 17,4 % minder dan mannen. De loonverschillen hebben verschillende oorzaken en vragen dus ook om meerdere oplossingen.

De campagne wil zowel burgers, werkgevers als werknemers meer bewustmaken van de loonkloof tussen mannen en vrouwen en de eventuele oplossingen.
De Europese Commissie zal met de campagne goede praktijken om loonverschillen te bestrijden in heel Europa stimuleren. Ze zal ook een campagnetoolkit voor werkgevers en vakbonden uitdelen op Europees en nationaal niveau.

De EU-campagne heeft ook een campagnewebsite en wordt verspreid via advertenties in de Europese pers en een postercampagne.

Meer informatie vindt u in het officieel persbericht van de Europese Commissie.

Bekijk de campagnewebsite 'Beloningsverschillen tussen vrouwen en mannen'.