Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout , 03-03-2010

Rotterdammer opgepakt met inbrekerswerktuigen

DONGEN: De politie heeft vannacht omstreeks 03.10 uur tijdens een controle op de Berlagestraat een 36-jarige Rotterdammer aangehouden. De politie trof in de auto verschillende inbrekerswerktuigen aan zoals een breekijzer, een kniptang, een slijptol, handschoenen en een zaklamp. Dit is ingevolge de APV niet toegestaan. Bovendien bleek de bestuurder geen ID-bewijs bij zich te hebben. Aan het bureau bleek dat de verdachte al eerder met de politie in aanraking is geweest. Hij is vanmorgen rond 11.00 uur, voorzien van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Politie zoekt getuigen van bedreigingen aan adres Waalwijker

WAALWIJK: De politie zoekt getuigen van twee bedreigingen aan het adres van een 43-jarige Waalwijker.

De man heeft bij de politie gemeld dat hij zaterdagmorgen 27 februari rond 01.00 uur door een onbekende man is bedreigd met een
(nep)vuurwapen. Op de Blyde Incomstenlaan zou een man uit de bosjes gekomen zijn om voor de auto van de Waalwijker te gaan staan. Daarop stuurde het slachtoffer zijn auto naar de andere weghelft; een andere automobilist waarschuwde hem vervolgens door met zijn lichten te knipperen. De politie zou graag met deze automobilist in contact komen.

De Waalwijker zou op dinsdagmorgen 16 februari ook al bedreigd zijn toen hij rond 00.30-01.00 uur over de Akkerlaan naar huis reed. Op de kruising met de Groenewoudlaan zou een man hebben gestaan die een (nep)vuurwapen op hem richtte. Ook van dit incident zoekt de politie eventuele getuigen. Zij kunnen zich melden op 0900-8844. In beide gevallen is er geen contact geweest tussen de Waalwijker en zijn bedreigers die ook weer snel wegrenden. De politie onderzoekt wat de achtergrond van de incidenten zou kunnen zijn. (AvdH)

Drugsgebruikers aangehouden op parkeerplaats in Sleeuwijk

SLEEUWIJK: De politie heeft dinsdagavond op de vrachtautoparkeerplaats aan de Deltaweg twee mannen aangehouden in verband met drugs bezit.

De agenten controleerden een personenauto waarin twee mannen zaten. Tijdens het openen van het voertuig, kwam er letterlijk een rookwolk met wietlucht uit de auto. Beide inzittenden zaten een joint te roken. In de portemonnee van een 21-jarige man uit Woudrichem werd een gebruikershoeveelheid speed aangetroffen. De passagier, een 17-jarige knul uit Woudrichem, kon zich niet legitimeren. Hij krijgt daar een bekeuring voor en ze krijgen beiden een proces-verbaal voor
drugsbezit. De bestuurder heeft bovendien een rijverbod van 12 uren gekregen.

Auteur

Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 03-03-2010 15:59 | © Regio Midden en West Brabant |