Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 03-03-2010

Politie rolt drie hennepkwekerijen op in Breda-Noord

BREDA: De politie heeft dinsdag tijdens een hennepruimactie in Breda-Noord drie hennepkwekerijen opgerold.

In een woning aan de Wederiktuin werden circa 160 planten en
bijbehorende apparatuur aangetroffen. De 30-jarige bewoner werd aangehouden. Agenten kwamen de kwekerij op het spoor toen er enkele weken geleden na flinke sneeuwval op alle daken in de buurt sneeuw lag, behalve op het dak van de woning van de 30-jarige man. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

In een woning aan de Vekenoord werd eveneens een hennepkwekerij opgerold. Daarbij werden 478 planten aangetroffen. De bewoner was niet thuis; hij mag zich later verantwoorden. In een woning aan de Johanna Ufkesstraat werd wel een kwekerij met bijna driehonderd lege potten aangetroffen, maar zonder planten. Duidelijk was wel dat er eerder geoogst is. De bewoner is aangehouden.

Tilburgse veelpleger aangehouden in Bredase supermarkt

BREDA: In een supermarkt aan de Haagdijk is dinsdagmiddag een
39-jarige Tilburger aangehouden wegens winkeldiefstal. De man staat geregistreerd als veelpleger. Hij probeerde rond 14.15 uur enkele blikken bier en een doos chocoladesoesjes te stelen, maar werd betrapt door het personeel. De Tilburger is in verzekering gesteld, conform de afspraken met het Openbaar Ministerie over veelplegers.

Politie pakt 23-jarige Belg in gestolen auto op

BREDA: Een 23-jarige inwoner van het Belgische Anderlecht is
dinsdagavond rond 22.00 uur aangehouden op de Zomergemstraat. Hij zat in een auto die kort daarvoor was gestolen in de Wethouder Van den Wildenbergstraat in Gilze. Surveillerende agenten zagen twee mannen in een Volkswagen Polo rijden met aan de voorzijde twee kentekenplaten. Ze besloten de auto langs de kant te zetten en te controleren. Daarbij zag de bestuurder kans een woning in te lopen. Zijn bijrijder kon de in kraag worden gevat toen agenten via de Gemeenschappelijke Meld Kamer (GMK) hoorde dat de Polo net gestolen was. De Belg is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld; de identiteit van de bestuurder is bekend.

Roermonder gearresteerd na verkeersruzie en ongeval op A58

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen, met hulp van collega's van de KMAR, een 46-jarige automobilist uit Roermond aangehouden. Hij sloeg kort voor 07.00 uur bij een verkeersruzie op de A58 een 31-jarige man uit Helmond. De ruzie ontstond, nadat de man uit Roermond de Helmonder afsneed en hem tegen in zijn auto de middenberm drukte. Beide mannen stapten uit, waarna een handgemeen volgde. Volgens de verdachte ontstond het ongeval, omdat de Helmonder heel erg dicht achter hem reed en heeft hij hem niet mishandeld. Hij zou zelf juist geslagen zijn. De politie zoekt een en ander uit.

Agenten team Breda-Zuid-West controleren verkeer op drie locaties

BREDA: Agenten van het team Breda-Zuid-West hebben dinsdag op drie locaties in hun werkgebeid een verkeerscontrole gehouden. Dit naar aanleiding van klachten van buurtbewoners aan de wijkagenten over het verkeersgedrag van vooral automobilisten. Er werd tussen 10.00 en 15.30 uur gecontroleerd op het Westerpark, de Heilaarstraat en de Ruitersboslaan. In totaal werden 36 bekeuringen uitgeschreven, het merendeel voor snelheidsovertredingen.

Bredase fietsster ernstig gewond bij aanrijding met auto

BREDA: Een 36-jarige vrouw uit Breda is woensdagmorgen ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw fietste kort voor 11.30 uur, met haar tweejarig zoontje in een zitje voorop, over de Chopinstraat en wilde de Baronielaan opdraaien. Daarbij werd ze geschept door een auto, bestuurd door een 18-jarige automobilist uit Breda. De
bestuurder is aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd; de politie onderzoekt of er mogelijk sprake is van roekeloos rijgedrag. De vrouw en haar kindje zijn overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg. De toestand van de vrouw is kritiek. Of en welk letsel het jongetje heeft opgelopen, is niet bekend.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 03-03-2010 16:43 | © Regio Midden en West Brabant |