Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Onderzoeksprogrammering 2010

2 maart 2010

In 2009 is het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) begonnen met een brede onderzoeksprogrammering voor het hele ministerie. Met deze jaarlijkse programmering wil het ministerie van BZK de strategische kennisontwikkeling verbeteren, het beleidsondersteunend en evaluatieonderzoek systematischer koppelen aan de beleidsopgaven en de oriëntatie op de wetenschap en de belangrijkste kennisinstellingen versterken. In de bijlage vindt u het onderzoeksprogramma voor 2010.

Het onderzoeksprogramma wordt jaarlijks opgesteld door de centrale Directie Kennisontwikkeling voor Openbaar Bestuur en Veiligheid (DKOV) in nauwe samenspraak met de beleidsonderdelen. Het programma bevat de voorgenomen onderzoeken voor het komende jaar. Daarbij hebben wij onderscheid gemaakt tussen drie soorten onderzoek: strategisch onderzoek, beleidsondersteunend onderzoek en evaluatieonderzoek.

Voor de programmering van het strategisch onderzoek nemen wij de strategische kennisagenda (SKA) voor de langere termijn (2010 - 2015) als uitgangspunt.

Bestanden Zie het origineel

* Onderzoeksprogramma 2010.pdf (2319 Kb)| Pdf-icoon Pdf-bestand Zie het origineel