Gemeente Boxtel

Woensdag 3 maart 2010 verkiezingen, Boxtel

Bepaal voor de komende jaren hoe de gemeentepolitiek er de komende raadsperiode van 2010-2014 uit gaat zien. Kom op woensdag 3 maart 2010 naar een willekeurig stembureau en breng uw stem uit.
Deze dag kunnen inwoners van Liempde twee keer stemmen. Ook de verkiezingen van de Dorpsraad vinden deze dag plaats. De gemeenteraad van Boxtel telt op dit moment 21 zetels en zal na de verkiezing 23 zetels tellen. De Dorpsraad Liempde telt 7 zetels. In aanloop naar de verkiezingen vindt u in deze gemeenterubriek regelmatig informatie over de verkiezingen.

Volmacht
Als u niet zelf wilt of kunt stemmen, dan kunt u een andere kiezer machtigen om voor u te stemmen. Dat kan via een onderhandse volmacht of met een schriftelijk volmachtverzoek.
* Onderhandse volmacht
* U kunt een willekeurige kiezer in Boxtel of Liempde machtigen om namens u te gaan stemmen. Voor het geven van een volmacht vult u op de achterzijde van de stempas het volmachtbewijs in, waarna zowel de gevolmachtigde als de volmachtgever de stempas ondertekenen. Vervolgens kan de gemachtigde met uw stempas uw stem uitbrengen. Een volmacht op deze manier kan tot op de dag van de verkiezing geregeld worden.
* Let op:
* Als u een onderhandse volmacht geeft aan een andere kiezer, moet u daarbij ook een kopie van een legitimatiebewijs aan de gevolmachtigde meegeven. De gemachtigde moet dat bij uw volmachtstem kunnen overleggen op het stembureau. Uw legitimatiebewijs moet op 3 maart 2010 nog geldig zijn.
* Schriftelijk volmachtverzoek
* Verblijft u al buiten Boxtel voordat u de stempas heeft ontvangen? Dan kunt u een andere kiezer in Boxtel of Liempde ook schriftelijk machtigen. U kunt hiervoor bij de gemeente een aanvraagformulier (model L 8 Kieswet) afhalen op opvragen. U moet het volledig ingevulde formulier uiterlijk woensdag 17 februari 2010 inleveren bij het bureau Verkiezingen in het gemeentehuis. Wie namens u gaat stemmen, krijgt dan uiterlijk in de week voor de verkiezingen een volmachtbewijs thuisgestuurd.

Informatie
Voor meer informatie over de verkiezingen kunt u terecht bij het bureau Verkiezingen, onderdeel van het cluster Burgerzaken, van de gemeente Boxtel, (0411) 65 52 06, of (0411) 65 52 12.