De Melkweg

5 DAYS OFF: Krause geeft speciaal optreden i.s.m. Sencity
Gevelprojecten; film- & theaterprogramma; zaterdagnacht Paradiso uitverkocht.

Op vrijdagnacht (5 maart) staat het programma in de Melkweg Max in het teken van Sencity: een clubomgeving waarbij alle zintuigen worden aangesproken, om zo ook doven en slechthorenden bij het feest te betrekken. Tijdens Sencity wordt gebruik gemaakt van trillende, aan de muziek verbonden vloerpanelen, signdancers, aroma- en foodjockeys en visuals. Naast Miss Kittin's République integreert ook Krause deze elementen in haar show: de muzikante uit Groningen zal een set verzorgen die in z'n geheel de vertaalslag naar het dove publiek maakt. Krause trok de afgelopen jaren de aandacht naar zich toe met haar aanstekelijke mix van electro, rock en synthpop, terwijl zij alle belangrijke podia plat speelde. Verwacht en spetterende show van Krause en haar nieuwe liveband!

Het kunstenprogramma van 5 days off richt zich deze editie op de publieke ruimte met drie speciale gevelprojecten. Jan van Nuenen zal de gevel van Paradiso omtoveren tot Deep Sea Paradiso; kunstenaarsduo Rnul speelt op wonderbaarlijke wijze met het publiek bij de entree van de Melkweg; Mike Rijnierse verzorgt een uniek project op de gevel van het NIMk.

5 days off biedt dit jaar ook film en theater. In samenwerking met het IDFA en Melkweg Cinema zijn een vijftal 5 days off gerelateerde films en documentaires geselecteerd, terwijl met de audiovisuele voorstelling No Man's Land - No Land's Man van het Zweedse collectief Scentrifug in Melkweg Theater zelfs een Nederlandse première plaatsvindt.
Het stuk zal op woensdag 3 en donderdag 4 maart worden opgevoerd om 20.30. De volgende films draaien eenmalig tijdens 5 days off: All Tomorrow's Parties (een documentaire over het roemruchte Britse festival), Bananaz (een docu over de Gorillaz, de succesvolle virtuele band o.l.v. Damon Albarn), See What I Am Saying: The Deaf Entertainers Documentary (een docu over vier dove artiesten en performers; i.s.m.Sencity), Kraftwerk & the Electronic Revolution (drie uur durende docu over deze Duitse pioniers) en Berlin Calling (waarin Paul Kalkbrenner de ondergang van een megalomane DJ portretteert). De films starten elke dag om 19.00 in de Melkweg Cinema.

Na het concert van Hot Chip is nu ook het nachtprogramma, met onder meer The Bloody Beetroots en Boemklatsch, van zaterdag 6 maart in Paradiso volledig uitverkocht. Voor de overige programma's zijn in meer of mindere mate nog losse tickets te krijgen. Ook is er nog een beperkt aantal passe-partouts te koop.

5 days off passe-partout - 70 euro excl. servicekosten en lidmaatschap
Kaartverkoop via www.ticketservice.nl, beatfreax.com/ticketshop Ticket Service (0900- 3001250 - 45cpm), 150 grotere postkantoren, GWK stationskantoren, Free Record Shops en de bekende voorverkoopadressen.

Sencity is een coproductie met de Stichting Skyway: www.yoursencity.com

5 days off wordt mede mogelijk gemaakt door Heineken, Gemeente Amsterdam en Amsterdams Fonds voor de Kunst.