Ingezonden persbericht

BITTERE KOMEDIE OVER DE VERVLOGEN IDEALEN VAN DE SEVENTIES

WO 3 MAART T/M ZO 21 MAART
alleen te zien in de Rotterdamse Schouwburg

POESKAFEE: een bittere komedie over de vervlogen idealen van de seventies. Flower power, vrije liefde, gelijke kansen, LSD, een gaatje in je hoofd: alles kon. In de nadagen van die vlammende idealen zien we in POESKAFEE wat er van die vrijheid blijheid terecht gekomen is.
Een groep vrienden van zo tegen de zestig wacht - met hun volwassen kinderen - in het huis van hun kameraad Jacques op een uitgebalanceerd diner. Ondertussen verdoen ze hun tijd met gewichtigdoenerij, met de voorspelling van de nieuwste trends, met seksuele praatjes. Ze nemen het niet zo nauw met de moraal: de oversekste dokter Leo verlustigt zich aan de 20-jarige vriendin van zijn zoon. De kinderen halen de egoïstische selfkickerij van hun ouders onderuit, en dompelen zich onder in de pillen om het verwoeste leven nog een beetje te kunnen leven. En dan heeft Jacques, de enige die nog idealen heeft, een verrassing in petto waar niemand op had gerekend...

"Zakjes coke, pakken condooms, zoute drop, wiet, het zat allemaal in de Verkadekoekjestrommel! Nog nooit van m'n leven een Verkadekoekje gezien, dat was natuurlijk te burgerlijk, maar mij hoor je niet klagen."

Op de rokende puinhopen van de jaren zeventig blijken alle idealen betaalbaar en worden de vroegere revolutionairen nu alleen nog voortgedreven door materialisme en lust. Gerardjan Rijnders put bij deze regie rijkelijk uit zijn eigen herinneringen aan de jaren zeventig, van de Actie Tomaat tot vrolijke vrije seks, LSD en blowen tot je er bij neervalt. POESKAFEE is een vrolijke, vrije, bizarre voorstelling met het vrijwel voltallige ensemble van het Ro Theater.

EVENEMENTEN ROND POESKAFEE
Magazijn van het Geluk. De talkshow van het Ro theater, geleid door Ro-acteurs. In deze editie schuiven prominente Rotterdammers als stadshistoricus (en 'babyboomer') Paul van de Laar en kunstenaar (en 'nixer') Gyz de la Rivière aan. Donderdag 4 maart, 20.30 uur, Ro Theater.

Culturele zondag. Een zondagvullend programma van het Ro Theater en Museum Boijmans van Beuningen, waarin zowel de tentoonstelling Divided, Divided van Carsten Höller als toneelstuk POESKAFEE vooraf worden toegelicht door de samenstellers. Zondag 14 maart, 13.00 -18.30 uur, diverse lokaties. Reserveren voor maandag 1 maart via www.rotheater.nl/zondag

De Ronde Tafel. Voor aanvang van POESKAFEE staat de tafel klaar voor een inleiding op de voorstelling, na afloop is het woord aan het publiek. Donderdag 18 maart, 19.30 uur, Rotterdamse Schouwburg.