TROS

Uitzending in 3D: Sterren.nl

BUMA HARPEN GALA IN 3D TE ZIEN OP STERREN.NL

Op woensdag 3 maart om 20.25 uur op Nederland 3 zendt de TROS het BUMA HARPEN GALA uit. Voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse televisie wordt een programma ook volledig in 3D uitgezonden. De uitzending is in 3D te zien op het digitale themakanaal TROS Sterren.nl en de website www.sterren.nl.

Door het driedimensionale effect heeft de kijker het gevoel live in de studio aanwezig te zijn. Voor meer informatie over deze unieke uitzending: www.sterren.nl.

De presentatie van het BUMA HARPEN GALA is in handen van Yolanthe Cabau van Kasbergen.

Tijdens het programma worden de Buma Gouden - en Zilveren Harpen, Buma Exportprijs en de prijs voor het Beste Nederlandse Lied uitgereikt. Naast optredens van de winnaars zullen diverse andere topartiesten het podium betreden, begeleid door het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley.

Buma Gouden Harpen
De Gouden Harp is de hoogste onderscheiding die door Buma Cultuur wordt uitgereikt. Het is een oeuvreprijs bestemd voor muziekauteurs en artiesten die zich in hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. De prijs wordt sinds 1962 jaarlijks uitgereikt.

Buma Zilveren Harpen
De Zilveren Harp is bedoeld om jonge scheppende of uitvoerende artiesten te bekronen die al een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse lichte muziek hebben geleverd, maar waarvan de jury verwacht dat zij nog een grote toekomst voor zich hebben. Deze prijs wordt sinds 1969 jaarlijks uitgereikt en was in veel gevallen een opmaat tot een Gouden Harp.

Buma Exportprijs
De Exportprijs van Buma Cultuur wordt jaarlijks toegekend aan de artiest die het meest succesvol is met Nederlands muziekcopyright in het buitenland.

Beste Nederlandse Lied
De winnaar van het Beste Nederlandse Lied wordt bepaald door het publiek en wordt gekozen uit tien nominaties. De nominaties zijn een selectie van de best verkochte en meest gedraaide Nederlandse songs van het afgelopen jaar.

Televisie/Internet
BUMA HARPEN GALA
Uitzending woensdag 3 maart
Nederland 3 - 20.25 uur